Michelle om julehjælp: Man har det mærkeligt med at tage imod
Dansk Folkehjælp har modtaget 751 ansøgninger om julehjælp. Men organisationen kan kun hjælpe 143. Michelle er en af de heldige
Michelle Pedersen fra Risskov er alene med sin 4-årige søn. Og som studerende på SU, er der ikke meget at rutte med i julen.
Men hun er langt fra ene om at være økonomisk presset i julen.
Dansk Folkehjælp er en af de organisationer, der hvert år uddeler julehjælp til økonomisk trængte.
Årets uddeling slår alle rekorder. På landsplan blev der i 2010 uddelt 4.100 julepakker. Det antal er i år steget til 9.200.
- Jeg er rystet over, at behovet er så stort. Vi burde kunne give folk en god juleaften. Det har alle børn krav på, siger Carl-August Poulsen, lokalformand, Dansk Folkehjælp, Aarhus.
Til organisationens store glæde tyder det dog på, at folks lyst til at hjælpe er fulgt med udviklingen.
I 2010 blev der på landsplan indsamlet 5,6 mio. kroner til julehjælp. I år har det beløb rundet 12 mio. kroner.
- Jeg har set folk, der har givet fra to kroner og op til 20.000 kroner.
Men det er alligevel langt fra nok til at hjælpe alle. I Aarhus har Dansk Folkehjælp modtaget 751 ansøgninger om julehjælp. Men organisationen kan kun hjælpe 143 familier.
- Man har det mærkeligt med at skulle modtage hjælp. Jeg har altid haft den med, at man skal give igen... men det kan jeg ikke. Og så er det svært at tage imod, siger Michelle Pedersen.
Hjælpen består af julemad og donerede gavekort.
- Det betyder meget, for jeg har kun 200 kroner tilbage til resten af måneden. Så det er lækker, at der er julemad, siger Michelle Pedersen.
Øverst kan du se hele indslaget om julehjælpen, der falder på et tørt sted hos Michelle Pedersen.