Penge på vej til aarhusiansk togulykke-offers pårørende
Alle tætte efterladte til ofre i togulykken eller berørte passagerer fra toget vil modtage en pengesum og blomster fra DSB
Det sendte en chokbølge gennem landet, da otte mennesker den 2. januar mistede livet i en tragisk togulykke.
Blandt ofrene var en 30-årig mand fra Aarhus, og nu er der en håndsrækning på vej til hans nærmeste efterladte.
DSB har valgt at tilbyde henholdsvis en økonomisk håndsrækning, blomster og krisepsykologbistand til de berørte passagerer fra toget eller tætte efterladte til de omkomne personer i togulykken.
Det fremgår af et notat sendt fra DSB til transportminister Ole Birk Olesen (LA) og Transportudvalget. Det skriver DR.
- Det tilbud er en måde at udtrykke vores medfølelse og det ansvar, vi føler over for vores kunder og i særdeleshed over for efterladte til de omkomne i den tragiske ulykke, siger DSB's administrerende direktør, Flemming Jensen, til DR Nyheder.
I notatet fremgår det, at de nærmeste efterladte til de otte personer, der mistede livet, og samtlige passagerer fra toget blandt andet vil modtage blomster.
De nærmeste efterladte vil desuden blive tilbudt en "ekstraordinær økonomisk håndsrækning" på 50.000 kroner. Pengene gives som et engangsbeløb per afdød person.
De nærmeste efterladte vil også få mulighed for at have en kontaktperson i DSB, der kan hjælpe med praktiske opgaver i den kommende tid.
Det var en trailer fra et DB Cargo-godstog, der angiveligt blev blæst af, som forsagede ulykken 2. januar. Otte personer mistede livet i ulykken, hvor 16 blev kvæstet.
Der er endnu ikke fra myndighedernes side sat navn på de omkomne, men det drejer sig om personer, der var mellem 27 og 60 år, da ulykken indtraf.
Flere af navnene er dog efterfølgende kommet frem i medierne blandt andet på grund af opslag på sociale medier fra de pårørende.
De omkomne fordeler sig på tre mandlige og fem kvindelige personer. Fem af dem var fra Fyn, en fra Københavnsområdet, en var bosat i Grønland, og så var en altså fra Aarhus.
Borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (Soc.dem) sendte i forbindelse med offentliggørelsen af identiteten af de afdøde sin medfølelse ud til de efterladte.
- Den voldsomme og tragiske ulykke på Storebæltsbroen 2. januar har rystet os alle. Min dybeste medfølelse og sympati går til ofrene fra Aarhus og fra andre dele af landet samt ikke mindst til deres efterladte, sagde han.
- Det er dybt ulykkeligt. Mange familier og venner er ved indgangen til det nye år efterladt med sorg og savn. Mine tanker går i dag til de mange, som derfor må indlede året med en trist påmindelse om livets skrøbelighed.
Politiet har tidligere oplyst, at der ikke er nogen af de omkomne, der er i familie med hinanden.