Politi satte ind mod tyveri i pirattaxaer, men advarer: - Lad nu være med at tage dem
Østjyllands Politi har godt fat i problemet med tyveri og røveri ved pirattaxa-kørsel. Men de opfordrer stadig folk til at lade være med at tage dem
TV2 ØSTJYLLAND har over en længere periode flere gange fortalt om borgere, der bliver udsat for tyveri og røveri i forbindelse med pirattaxa-kørsel.
Østjyllands Politi oplyser, at der i perioden fra 1. januar 2017 til 23. april 2018 har været 78 anmeldelser, der involverer pirattaxaer. De fleste af episoderne er tyverier og tricktyverier, mens 10 af dem har været deciderede røverier.
Men politiet har nu godt fat i problemet med pirattaxaerne.
- Vi havde en opblomstring henover sommeren og efteråret sidste år. Der satte vi massivt ind både forebyggende og efterforskningsmæssigt, og vi har haft held med at få fængslet og dømt 12 personer indtil nu. Og det har gjort, at der er meget ro på det lige i øjeblikket, siger politikommisær Arne Mikkelsen, der tilføjer, at politiet ikke har oplevet noget nævneværdigt siden begyndelsen af året.
Han fortæller, at de har iværksat mange kampagner op til store højtider - som eksempelvis julefrokoster - hvor der er mange mennesker i byen, og hvori de advarer folk imod at tage dem.
Derudover har der også været målrettede indsatser i de specielle uger, det drejer sig om, hvor specialpatruljer, egne patruljer og efterforskere selv har været på gaden med fokus på pirattaxaer.
Dog vil politiet alligevel gerne give borgere et godt råd med på vejen, selvom der er godt fat i problemet i øjeblikket.
- Lad nu være med at tage pirattaxaerne. Tag bussen i stedet, eller tag en rigtig taxa. Det ender jo med, at det kan blive en rigtig dyr aften, siger Arne Mikkelsen.
Berusede er nemme ofre
Episoder med pirattaxaer sker oftest om aftenen og natten i forbindelse med bylivet. Når festglade østjyder kommer ud fra værtshuset eller diskoteket i beruset tilstand, så finder de den nemmeste løsning til at komme hurtigt hjem - og det bliver pirattaxaer for manges vedkommende.
- Når man er beruset, så er man også et nemt offer, fordi man har paraderne nede. Så sætter man sig måske ind i en bil, der ikke lige er en taxa, og så bliver man fragtet hjem til bopælen - tror man, siger Arne Mikkelsen og uddyber:
- Det, der kan ske, er, at man bliver udsat for tricktyveri, hvor man får frastjålet sig sine kontanter og eventuelt hævekort, som efterfølgende bliver misbrugt. I værste tilfælde kan det udvikle sig til røveri, hvor man bliver truet eller decideret udsat for vold, siger han.