Trods 195.000 gæster: Ingen regndans på Moesgaard Museum

Museumsdirektør er godt tilfreds med besøgstallet - men Moesgaard er dog ikke afhængig af gråvejr for at have en god sommer

Hvor trækker man hen, når sommervejret begynder at vise sig fra den grå side, og børnenes tænder begynder at klapre på stranden?

Et godt bud kunne være museerne i Østjylland, og gæsterne finder blandt andet vej til Moesgaard Museum, fortæller direktør Jan Skamby Madsen.

- Vi har haft 195.000 besøgende i år, og det er fine tal, der rammer det budgetterede, og vi har store omsætninger i caféen og butikken. I går havde vi cirka 3.100 besøgende, og så fungerer vores bygning godt. Hvis vi ligger på omkring 3.000 om dagen i særudstillingsperioden, så er det fint, siger Jan Skamby Madsen til tv2oj.dk.

SE OGSÅ: Aarhus hitter: Nummer to på liste over Europas hotteste steder

Han danser ikke regndans i øjeblikket, for vejret har faktisk ikke den helt store indvirkning på besøgstallet.

- Hvis vi har ustadigt vejr, så er der fyldt op. På steghede dage kan besøgstallet godt gå lidt ned, men det er ikke voldsomt. Vores gæster er typisk folk, der alligevel har besluttet sig for at tage på museum, men måske venter de lige en ekstra dag på grund af vejret. Vi er dog ikke vejrafhængige, lyder det fra Jan Skamby Madsen. 

 

Moesgaard Museum vil gerne tiltrække tre generationer, og de forsøger så vidt muligt at tænke bedsteforældre, forældre og børn ind i udstillingerne.

SE OGSÅ: Åbning: Stor interesse for gladiatorer

- Vores gladiatorudstilling er et godt eksempel på, at vi forsøger at ramme de tre generationer, for den har flere elementer. Udstillingen indeholder blandt andet et filmshow med gladiatorer, og formidling må gerne være underholdende, forklarer Jan Skamby Madsen. 

I øjeblikket har Moesgaard Museum åbent til klokken 21.00, og det fortsætter museet sandsynligvis med frem til den 11. september, hvor særudstillingen med gladiatorerne lukker ned.

Se et interview med museumsdirektør Jan Skamby Madsen øverst i artiklen.

Nedenfor kan du se tv-udsendelsen "Gladiatorerne på Moesgaard", som blev sendt på TV 2 | ØSTJYLLAND i april 2016.

 

20181030-175602-A_23Mb

Efter aflyste festivaler: Nu samles der vinterforråd ind til udsatte

Ny ungdomsklub

Lokal ungdomsklub lukket på grund af corona - nu laver forældrene en ny til børnene

20201031-132216-L-1920x1277we

Her er de fem nye danske risikoniveauer for coronavirus

68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter

Covid-19 Live:
Pressemøde

Horesta bakker op om det nye varslingssystem

efterårsvejr

Trods skyer og morgentåge får vi en hæderlig afslutning på oktober