Væskefyldt kæmpebatteri skal gøre skole grøn

Et kæmpebatteri lavet af væske skal gøre Mårslet skoles strømforbrug meget mere grønt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Mårslet skole sparer omkring 30.000 kroner årligt på deres strømforbrug. Foto: TV2 ØSTJYLLAND

- I stedet for at sælge strømmen, kan vi lige så godt selv bruge den, siger Michael Schjødt Hansen, der er teknisk serviceleder på Mårslet skole.

Skolen har i flere år produceret strøm fra blandt andet 1400 kvadratmeter solceller, men nu kan skolen få endnu mere gavn af den grønne energi.

Teknisk serviceleder på Mårslet Skole, Michael Schjødt Hansen er utrolig glad for, at lige netop Måslet Skole er blevet valgt til batteritesten. Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Mårslet skole har nemlig fået installeret et batteri, der gør, at skolen selv kan lagre den energi, de producere med solcellerne.

Det betyder, at den energi de producerer i weekenden og i ferierne, nu kan bruges i løbet af resten af året.

85 procent vand

Det er virksomheden VisBlue der sammen med Aarhus Kommune vil teste batteriet på Mårslet Skole.

Det specielle ved batteriet er, at energien bliver lagret i en speciel væske, i stedet for et fast materiale.

Søren Bødker mener at batteriet er en sikker løsning for skoler og virksomheder. Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Søren Bødker, der er manden bag ideen, mener at netop hans batteri egner sig godt til store virksomheder og institutioner.

- Da det er 85 % vand, så kan det ikke brænde eller eksplodere. Derfor kan det stå i kælderen på en skole, for det er ikke farligt overhovedet.

- Batteriet er godt til faste installationer. Det kommer aldrig til at være i en bil eller en telefon, fordi det fylder mere, siger Søren Bødker til TV2 ØSTJYLLAND.

Potentiale i hele verden

Pengene til batteriet kommer fra en grøn investeringspulje fra Aarhus Kommune. og  Aarhus Kommunes borgermester Jacob Bundsgaard er begejstret for testen af batteriet.

- Det er en lokalvirksomhed som har en rigtig spændende løsning, som kan være med til at gøre vores skoler og andre bygninger endnu mere grønne.

- Der er ingen tvivl om at det kan bruges mange steder i kommunen, hvis det lykkes. Men det har også potentiale i hele verden, sigen han til TV2 ØSTJYLLAND.

Batteriet sparer ifølge serviceleder Michael Schjødt Hansen Mårslet skole omkring 30.000 kroner årligt.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her