Stor afstemning: Jørgen har Danmarks bedste bageri

Det var en pavestolt bagermester Jørgen Pedersen, der tirsdag fik beskeden om, at hans bageri er Danmarks bedste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
VIDEO: Jørgen Petersen ejer Bagergården i Hinnerup med sin søn Anders. Deres bageri er netop kåret til Danmarks bedste.

Mere end 32.500 danskere har stemt på, hvem de synes, der fortjener hæderen som Danmarks bedste bager. En pæn portion - faktisk den største - er gået til Bagergården i Hinnerup.

2861 har stemt på dem som landets bedste i disciplinen brød og kager på hjemmesiden Opdag Danmark. Det er knap 300 stemmer mere end nummer to på listen.

- Det er en utrolig stor ære, at vi har så mange kunder, der har stemt på os, siger bagermester og ejer Jørgen Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND.

-  Vi står op hver dag og prøver at bage noget godt brød, og så kan man ikke få større hæder, siger han.

Bageriet i Hinnerup har mange år på bagen. Her en reklame fra dengang, hvor bageriet var ejet af Jørgen Pedersens far Willy Pedersen. Dengang kunne man få en the-bolle til 45 øre. 

Forventer mange kunder

Han fejrede tirsdag sejren med de ansatte, der var på arbejde, med et glas champagne. Onsdag morgen står han igen med hænderne i dej, mel og ordrebøger.

Bagermesteren forventer, at der vil være ekstra mange kunder i butikken onsdag efter kåringen som årets bager. Han har kaldt alt sit personale ind, så der ikke er nogen kunder, der skal gå forgæves efter brød onsdag morgen.

- Vi er rigtig spændte på, om det bare er i dag, det skaber flere kunder, eller om det fortsætter. Vi har i hvert fald kaldt ekstra folk ind, og vi garanterer for, at der er brød nok i butikken, siger Jørgen Pedersen.

Overdrager til sin søn

Bagermesteren står midt i et generationsskifte med sin ene søn, der skal overtage forretningen indenfor et par år. Derfor betyder prisen ekstra meget for ham.

- Han har også været en del af det her. Han skal også have en stor del af æren, siger bagermesteren.

Sådan ser Danmarks bedste bageri ud

Sønnen har droppet en karriere i et stort tømrerfirma for at lære bagerfaget, så han kan overtage forretningen i stedet for at familien må sælge den, når Jørgen Pedersen vil trække sig tilbage.

Stor udvikling

Jørgen Pedersen begyndte som selvstændig sammen med sin far, da han selv var helt ung. Det begyndte som en lille 'bondebager', som han selv kalder det, men i takt med, at Hinnerup har udviklet sig og er vokset markant, har bageren gjort det samme.

Meget er sket i bagerforretningen i årenes løb. 

I dag har Bagergården udvidet sortimentet med brunch, tapas, og sandwich, som kunderne kan nyde i caféen, som Jørgen Pedersen har lavet i en tidligere frisørsalon ved siden af bageriet.

Sejren skal fejres med en god aften med de ansatte og en hyggelig eftermiddag for kunderne på torvet i Hinnerup under de forhold, som corona-restriktionerne tillader, fortæller bagermester Jørgen Pedersen.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her