Simon fik besøg af kendt tv-program: Nu vælter ordrerne ind
Torsdag aften fik Simon Lodberg besøg af et af Danmarks mest kendte tv-makkerpar. Få minutter senere væltede reaktionerne ind i hundredvis.
Den unge bager fra Skårup på Djursland får travlt i næste uge. Rigtig travlt!
Simon Lodberg bruger sin lørdag aften på at tjekke ordrebogen en ekstra gang. Han vil for alt i verden ikke skuffe nogen af sine kunder. Og kunder er der mange af.
Torsdag aften fik han besøg af tv-kokken Anne Hjernøe fra DR-programmet Anne og Anders vender hjem. Samtidig med, at han kunne se sig selv på tv, strømmede henvendelser, likes og ordrer ind på hans telefon.
- Det begyndte at stikke helt af på de sociale medier med likes, kommentarer og med opkald. Det eksploderede fuldstændig, siger Simon Lodberg.
Fredag middag kunne de butikker, han normalt leverer til, fortælle, at de allerede havde udsolgt af hans brød til den kommende uge.
Simons Brød
Simon Lodberg ejer bageriet Simons Brød, som han driver fra et lille lokale på 12 kvadratmeter i den lille landsby Skårup på Djursland.
Hans brød bliver solgt i forretninger og butikker i Aarhus, Rønde og Ebeltoft.
Men efter hans medvirken i Anne og Anders vender hjem har han fået forespørgsler fra stort set hele Danmark.
- Folk vil have mig til at sende brød med DAO eller GLS, siger han.
Han forventer, at hans brødsalg vil stige med 50-60 procent i næste uge i forhold til en normal uge. Det er noget, der kan mærkes, når man som nystartet bager var på vej ind i en lavsæson efter et godt forår på grund af corona og masser i turister i sommerferien. Men torsdag aften blev lavsæson forvandlet til en ny højsæson.
- Det er helt uvirkeligt for mig som nystartet bager, siger Simon Lodberg, der er udlært kok på Michelin-restauranten Relæ i København.
Han har gjort sig til ekspert i økologisk brød bragt på surdej. Simon Lodberg bager sine brød på en gård i Skårup, hvor han har fået lov til at sætte et lille lokale i stand, så det kan bruges som bageri.
Stedet er allerede blevet for småt til den store efterspørgsel. Til december rykker han til Feldballe, hvor han overtager den lukkede købmand og omdanner den til bageri.
Men først gælder det gamle og nye kunder, som skal have stillet deres sult efter økologisk, surdejsbrød fra Simons Brød.
- Jeg har sådan en indre skælven i forhold til næste uge, for det bliver brandhamrende travlt, siger Simon Lodberg, der bager alle sine brød selv.