Populær café har købt mundbind - har et ansvar som resten af befolkningen
Café Gran i Horsens er klar, hvis der skulle blive indført krav om mundbind på cafeer og restauranter.
Hvis man skal på restaurant, kan man fremover blive pålagt at bære mundbind.
Det bekræfter restauranternes brancheorganisation, HORESTA, i dag over for TV2 ØSTJYLLAND.
Foreningen har været i dialog med myndighederne på grund af udviklingen i antallet af smittede med COVID-19, og de har forklaret dem, at der kan komme et krav om mundbind på restauranter og caféer.
- Jeg tænker, at vi som restauratører har et ansvar ligesom resten af befolkningen har, så hvis vi bliver påduttet, at vi tager mundbind på, så gør vi det, lyder det fra Eoin Magill, medejer af Café Gran i Horsens, til TV2 ØSTJYLLAND.
Cafeen har allerede nu indkøbt et parti mundbind, som personalet skal bære, hvis det bliver pålagt. I så fald vil kunderne også skulle have det på, indtil de har sat sig ved deres bord - som man blandt andet gør i Tyskland.
Skræmmende billede
Eoin Magill, tror ikke, at det vil være uden konsekvenser for den allerede hårdt ramte restaurationsbranche.
- Der er ingen tvivl om, at vi vil miste nogle gæster, siger Eoin Magill.
Men han håber, at de fleste gæster vil tage kravet til sig i stedet for at blive hjemme.
- Jeg tror, det er et tilvænningsspørgsmål. Jeg tror også, der er noget lidt skræmmende i det, at man bliver mindet om, at virusset er her, men det er måske meget godt, siger medejeren.
Horsens er lige nu Region Midtjyllands 1. prioritet, hvad angår Covid-19. Det fortalte lægefaglig direktør i Region Midtjylland, Per Sabro Nielsen, mandag til TV2 ØSTJYLLAND.
Årsagen er, at kommunens såkaldte incidensniveau søndag steg til 36,3.
Det betyder, at den østjyske kommune har 36,3 smittede per 100.000 borgere, hvilket er markant over bekymringsgrænsen på 20 smittede.
En dag kan ændre det hele
Lars Østergaard, der er ledende overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital, mener, at Horsens hurtigt vil kunne få tallet til at falde, hvis kommunen tager situationen alvorlig.
Ifølge ham skyldes udviklingen i Horsens især, at 18 personer blev påvist positive med corona den samme dag.
- Hvis det er enkeltstående begivenheder, så kan man målrette sin indsats særligt mod den gruppe, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.
18 personer kan lyde som et lille antal, men spørger man Lars Østergaard, så er det ikke kun tallet, man skal kigge på.
- Man skal se det som en udvikling frem for et faktuelt tal, og jo hurtigere og kraftigere man sætter ind, kan man vende udviklingen, siger den ledende overlæge.
- Én dag, hvor det går rigtig skidt til, kan få afsmittende virkning på incidenstallet, uddyber han.