Omstridt auktionshus under rekonstruktion

Virksomheden har været i vælten, siden TV2 Østjylland tidligere i år fortalte om, hvordan medarbejdere selv kunne byde priser på varer op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Det er tidligere kommet frem, at auktionshuset bruger alternative metoder under deres auktioner.

Virksomheden Campen Auktioner A/S er taget under rekonstruktion.

Det fremgår af cvr-registret.

Formålet med en rekonstruktion er at finde ud af, hvordan man eventuelt kan rette op på økonomien i et kriseramt selskab. Arbejdet foregår i samarbejde mellem virksomhedens kreditorer og skifteretten.

TV2 Østjylland har forsøgt at få en kommentar fra virksomheden, men det har ikke været muligt. Konstitueret direktør Kim Tange henviser i et mailsvar til den advokat, der skal deltage i arbejdet med rekonstruktionen.

Tip os

Kender du noget til sagen, hører vi gerne fra dig. Skriv til os her.

Tip os

Campen Auktioner har været i vælten på det seneste, da det i april kom frem via TV2 Østjylland, at virksomhedens ansatte i nogle tilfælde selv sidder og byder på de varer, der bliver sat på auktion.

Angiveligt for at få prisen i vejret.

Auktionshuset bekræftede dengang, at medarbejdere selv kan byde på varer, der sættes til salg, men den afviser urent trav.

De opererer, oplyser de, ligesom andre auktionshuse med en såkaldt ’hjemkøbsret’, hvor sælger kan byde på egne varer eller lade andre gøre det, og det skal ses som en tryghed for sælgerne, der så ikke skal se deres varer blive solgt for billigt.

Branche-kolleger afviser at gøre det samme

Campen Auktioner har tidligere sagt, at de blot arbejder på samme måde som alle andre i branchen.

Søndag fortalte TV2 Østjylland imidlertid efter at have været i kontakt med otte auktionshuse rundt i landet, at ingen af dem lader deres ansatte byde på varer for at opnå en på forhånd aftalt mindstepris.

- Vi byder ikke på auktioner på vores hjemmeside. Det vil da være at undergrave vores egen butik at gøre sådan noget, siger Henrik Juhl, der er direktør for auktionshuset DAM Online.

Syv af de otte auktionshuse, TV2 Østjylland har kontaktet, forklarede, at auktionshuset på ingen måde byder på varerne for at opnå mindstepriser, mens ét auktionshus svarede, at medarbejderne ikke byder, men at auktionshusets software lægger autobud for at opnå mindsteprisen.

Ekspert: - Sidste station for en virksomhed

Kim Sommer Jensen, der er professor i konkursret ved Aarhus Universitet, siger til TV2 Østjylland, at virksomheder typisk beder om at blive sat under rekonstruktion, fordi man har brug for en pause til at få kigget på sine økonomiske problemer.

- En virksomhed under rekonstruktion har det ikke godt. Det er sidste station for en virksomhed. Betingelserne for at komme under rekonstruktion er de samme, som for at begære konkurs. Det kan man kun komme, hvis man ikke kan betale sine kreditorer, siger Kim Sommer Jensen.

- Man kan altså ikke blive ved med at drive virksomheden, som man gør nu. Når arbejdet med rekonstruktionen er færdigt, kan virksomhedens økonomiske problemer enten blive løst, hvis kreditorerne kan blive enige om det, eller den kan gå konkurs.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her