Forældre jubler: Nu slipper deres børn for at pendle langt til skole
Der kommer nu en overbygning på Glesborg Skole på Djursland. Dermed slipper områdets ældste elever fremover for at skulle pendle til Grenå eller Auning.
Politikere bliver måske bløde i knæene, når børn synger julen ind.
For nu kan de ældste elever i midten af Djursland fortsætte på en lokal folkeskole.
Norddjurs’ største parti, Socialdemokratiet, har netop meldt ud, at de bakker op om en overbygning for eleverne i 7. til 9. klasse på folkeskolen i Glesborg.
Og dermed gør de mange børn og forældre glade, der netop har kæmpet for denne sag.
- Det giver en kæmpe ro i maven, i forhold til hvad der skal ske, siger Vita Glad Petersen fra Børnnerup Strand til TV2 ØSTJYLLAND.
Hendes søn Frederik går lige nu i sjette klasse på Glesborg Skole, og var politikerne ikke blevet enige om at lave en overbygning på skolen, skulle han have pendlet frem og tilbage til Grenaa - en bustur på 50 minutter.
- De ville ikke have noget liv, og de skal også have lov at være børn, siger Vita Glad Petersen.
Samme glæde er der hos mange andre forældre, blandt andre Kim Steffensen Carøe fra Ørum.
Han har stedsønnen Elliot, der også går i sjette klasse, og han frygtede helt at skulle flytte fra området, hvis der ikke kom en lokal overbygning.
- Elliot har lidt autisme, så kan han ikke gå inde i Grenaa eller Auning, som var alternativerne. Han har brug for kendte omgivelser og lidt tryghed, og det er der ikke på en skole med alt for mange mennesker, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.
Derfor var der også jubel i hjemmet i Ørum, da han søndag aften fik besked om beslutningen.
- Det er fantastisk, siger han.
50 minutter hver vej
Hele sagen begyndte, da overbygningen på Ørum Skole lukkede i fjor. Dermed var der ikke længere et lokalt folkeskoletilbud for elever fra 7.-9. klasse.
Siden har de ældste elever måtte pendle frem og tilbage til skole i Auning eller Grenaa, og selvom der kun er 16 kilometer fra Glesborg til Grenaa, kan det tage lang tid i bus.
Tidligere har vi fortalt om Astrid Gyldenvang Bøgelund, der brugte 50 minutter hver vej i bus, og inden hun skulle med bussen hjem fra skole, skulle hun vente i 40 minutter, da busplanen ikke passede til hendes skoleskema.
Siden har forældre kæmpet for at få en overbygning på folkeskolen i Glesborg. Og nu har Socialdemokratiet altså meldt ud, at de støtter forslaget sammen med SF, Enhedslisten og De Konservative.
Dermed er der flertal i kommunalbestyrelsen, og Socialdemokratiet skriver i en pressemeddelelse, at der oprettes en overbygningstilbud på Glesborg Skole, der starter med 7. Klasse i skoleårets 2021/22, hvorefter overbygningen fortsætter med 8. klasse i 2022/23 og 9. klasse i 2023/24.
- Det er vigtigt for et lokalområde, at der er en lokal skole, og det er også godt for foreningslivet, siger Vita Glad Petersen.
Hendes søn går til håndbold, fodbold og badminton, og det ville han ikke kunne, hvis han skulle pendle.
Samtidig mener hun, at det ville skabe ulighed i området, hvis ikke man havde en overbygning på den lokale folkeskole.
- Det ville skabe et A- og et B-hold, hvor dem, der har råd, tager på den lokale friskole, imens de andres børn skal pendle, siger hun.
Forældrene i midten af Djursland har skrevet høringssvar, holdt møder med politikere, skrevet læserbreve og meget andet for at råbe politikerne op, og tirsdag d. 15. December kl 17:00 forventes det så, at kommunalbestyrelsen vedtager beslutningen om en overbygning på Glesborg Skole.