Kommunen slår en streg over regningen: Fodboldklub bliver gældfri
Efter fire magre år lysner det Odder IGF Fodbold, der netop har fået eftergivet en restgæld på 125.000 kroner til kommunen.
2017 var et dyrt år for fodboldklubben Odder IGF Fodbold. Efter en dum sag, hvor klubben, der dengang spillede i 2. division, både fik en bøde og en skattegæld for uberettiget at have givet spillerne skattefri kørepenge, var der en regning at betale.
Omkring en million kroner lød skatteregningen på, og dertil kom en bøde fra DBU på 100.000 samt en pointstraf. Klubben udredte selv en del, men samtidig var Odder Kommune hjælpsom ved at betale 625.000 kroner som svarede til det tilskud, klubben skulle have fordelt over de kommende fem år.
Nu er et udvalg under byrådet imidlertid kommet i gavehumør, kan TV2 ØSTJYLLAND fortælle, for de 125.000 kroner som klubben netop nu har i mellemværende, har et flertal i udvalget nu besluttet at eftergive.
Ramt på retsfølelsen
Ikke alle i udvalget er dog enige i den beslutning, som også er truffet i modstrid med anbefalingen fra forvaltningen.
- Forære dem 125.000 kroner, som er vores alles penge, det synes jeg ikke er i orden. Det her er ikke en heldig måde at bruge 125.000 kroner af skatteborgernes penge, lyder det fra Klaus Rafael Jensen, byrådsmedlem for Konservative.
For ham handler det om retsbevidsthed.
- Det forkerte er, at man giver én forening 125.000 kroner af skatteborgerens penge. Et beløb, der er opstået, fordi man har fået en dom for noget, der ikke var i orden skattemæssigt. Og hvis vi giver 125.000 kroner her, er det svært at sige nej til andre, hvis der er nogen, hvor foreningsklubhuset brænder, elle de mangler til en ny bus. Det kan være mange ting, siger Klaus Rafael Jensen.
En hånd til børn og boldklub
Leif Gjørtz Christensen, medlem af byrådet for Enhedslisten, er lodret uenig med Klaus Rafael Jensen. Han synes, det er over grænsen at tale om retssikkerhed i sagen. I stedet handler det om, at fodboldklubben efter den økonomisk hårde tackling har brug for at komme ordentligt på benene igen, og det kan kommunen hjælpe med ved at eftergive gælden.
- Jeg synes, at Klaus skal lade være med svinge den konservative fane så højt, at benene ikke kan nå jorden. Det er ude af proportioner, synes jeg. Det her drejer sig ganske enkelt om, at vi vil have genstartet foreningerne, og her en forening, der har haft særligt svære vilkår. Ganske rigtigt fordi de selv har begået fejl tidligere, men nu skal børn og unge have nogle fornuftige vilkår, og det er det, vi har sagt ja til, siger Leif Gjørtz Christensen.
Han peger på, at fodboldklubben siden 2017 har overholdt deres aftaler, selv om de har haft en meget stram økonomi, og så har de som andre foreninger mærket konsekvenserne af covid-19
- Det er jo ikke usædvanligt, at en kommune hjælper en idrætsforening, der har særlige vanskeligheder, og her har de som sagt selv siden 2017 løst aftalerne til punkt og prikke, og covid-19 har ramt dem. Nu hjælper vi dem.