Bøderegn: Badegæster blæser på regler

Sol og sommer får åbenbart bilister til at blæse på almindelige regler i trafikken. Det får nu politiet til at sende en opsang.

Biler parkeret i buslommer og private indkørsler. Biler parkeret på strækninger, hvor der er standsning og parkering forbudt og biler efterladt i begge sider af vejen.

Det er et udpluk af de mange forseelser, Østjyllands Politi har mødt i sommerlandet i den netop overståede weekend, hvor der blev udskrevet 69 bøder.

Det får nu politiet til at komme med en kraftig opsang.

- Hvis folk ikke kan finde ud af det, så bliver det betaling ved kasse 1, siger Amrik Chada, politikommissær i færdselsafdelingen ved Østjyllands Politi.

Stop det! 

Politiet har fået anmeldelser om ulovlig parkering ved populære badeområder i hele politikredsen. Der, hvor der er udskrevet flest bøder, er Moesgaard, Strandvejen ved Marselisborg, Risskov og Fussingø ved Randers.

Amrik Chada er godt og grundig træt af, at politiet skal bruge kræfter på at udskrive bøder til bilister, der har parkeret ulovligt.

quote - Det kan i værste fald give problemer for udrykningskøretøjer som brandbiler og ambulancer.

Amrik Chada

Kaos i trafikken

Desuden kan det give trafikale problemer de mange steder, hvor vejene er smalle og ulovlig parkering gør det umuligt for to biler at passere hinanden.  

- Hvis der er to bilister, der tager chancen og kører frem, så kan man ikke komme forbi, og så skal en af dem til at bakke. Det skaber problemer, hvis der holder nogen bagved, siger politikommissæren.

I weekenden har politiet udskrevet bøder til bilister, der har parkeret i private indkørsler, så beboerne ikke har kunne komme ud eller ind, i buslommerne, der har gjort det umuligt for busserne at sætte passagerer af og i begge sider af smalle vejstrækninger.

Klar til flere bøder 

Hos Østjyllands Politi vil man i de kommende dage fortsat have bødeblokken med i patruljebilerne, når de skal ud og tjekke hotspots og andre populære badeområder.

- Det er ikke for at genere badegæsterne, at der er opsat restriktioner, slutter Amrik Chada sin opsang til de østjyske bilister.

Har du oplevet problemer med ulovlig parkering, så hører vi gerne fra dig. Du kan kontakte TV2 ØSTJYLLAND på keel@tv2oj.dk.

Rabih

Rabih genvalgt som spidskandidat for Radikale Venstre trods kampvalg

Covid-19 Live:
Superliga

Coronakrisen breder sig hos superliganedrykker

20201031-132216-L-1920x1277we

Her er de fem nye danske risikoniveauer for coronavirus

68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter

efterårsvejr

Trods skyer og morgentåge får vi en hæderlig afslutning på oktober

Magnus Heunicke

Regeringen klar med nyt corona-varslingssystem