Her er de nye retningslinjer for studenterkørsel

Retningslinjerne for årets studenterkørsel er kommet, efter at der tidligere på ugen blev givet grønt lys.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Studenterkørsler denne sommer anbefales at indeholde færre besøg, og varigheden af besøgene bør reduceres. Genrefoto. Foto: Anders Debel Hansen/STF/Ritzau Scanpix

Studenterkørsler denne sommer anbefales at indeholde færre besøg, og varigheden af besøgene bør reduceres.

Det står der i retningslinjerne fra Børne- og undervisningsministeriet for studenterkørsel. Hensigten er at undgå spredning af coronavirus så meget som muligt.

Efter længere tids tvivl, om hvorvidt årets studenter kunne fejre huen i studentervogne landet over, gav regeringen og Folketingets partier grønt lys til det tidligere på ugen.

Efterfølgende har studenter og de virksomheder, der står studenterkørsel, ventet på retningslinjerne. Og de kom altså søndag.

Ved planlægning af ruten bør man forsøge at reducere den tid, hvor der er kontakt mellem de kørende og øvrige personer, fx ved varigheden af det enkelte besøg og antallet af besøg.
Retningslinjerne for studenterkørsel

- Ved planlægning af ruten bør man forsøge at reducere den tid, hvor der er kontakt mellem de kørende og øvrige personer, fx ved varigheden af det enkelte besøg og antallet af besøg.

- Der bør tages hensyn til, hvis nogle familier af forskellige årsager eventuelt ikke ønsker besøg, men til gengæld gerne vil have anden mulighed for at fejre de unge på ruten i løbet af turen, står der i retningslinjerne.

VIDEO: Det vakte stor glæde, da Børne- og Undervisningsministeriet meddelte, at årets studenter alligevel får lov til at køre studenter-kørsel sammen på trods af corona. Se indslaget fra den 3. juni her. 

Vogntur kan gennemføres uden afstand

Det slås fast, at studenterkørsel i åben vogn eller lignende kan gennemføres, selv om man ikke kan holde den fornødne afstand, som sundhedsmyndighederne ellers anbefaler.

Desuden står der i retningslinjerne, at en ekstra - ædru - person kan komme med på turen. Altså foruden selve klassen og chaufføren.

- Af hensyn til at øge trygheden er det muligt at vælge at have en ædru med på turen ud over selve klassen og vognføreren, som vil kunne hjælpe i det omfang, der måtte være behov, fx hvis en ung udvikler symptomer eller af anden årsag får behov for at afslutte turen før tid, står der.

Studenterkørslen skal foregå klassevist for at undgå større forsamlinger.

Arrangementet holdes udelukkende med klassen under hele arrangementets varighed.
Retningslinjerne for studenterkørsel

- Arrangementet holdes udelukkende med klassen under hele arrangementets varighed.

- Man skal således undgå at mødes med andre unge på dagen, også selv om det er af kortere varighed som ved traditionsbundne samlingspunkter. Familiebesøg i forbindelse studenterkørsel må gerne forekomme, står der.

VIDEO: Den 29. maj bragede glæden gennem Coronakrisens tåger, da de første studenter fik huen på på Marselisborg Gymnasium. Teknisk set er de ikke studenter endnu. Men det blæser de studerende på. Huen skulle på.

Tidligere på ugen udtalte børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) følgende:

- For forskellige grupper i vores samfund er der forskellige behov. Det her er en af de ting, hvor man kan sige, det er én gang i livet, man kan prøve det. Og det her er en af de ting, de unge utroligt gerne vil.

I forhold til afslutninger på skoler og institutioner generelt anbefales der i følge retningslinjerne blandt andet, at cirka tre personer kan deltage per elev/studerende.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her