De Nattergale: Vi kan sagtens undvære hinanden

Den gakkede jyske trio genfandt melodien efter næsten 20 år hver for sig. Lige nu er de på turné igen

Efter næsten 20 års adskillelse skulle der en invitation fra ingen ringere end Dronning Margrethe til for at få samlet De Nattergale.

Siden landeplagen The Julekalender havde Viggo Sommer, Uffe Rørbæk og Carsten Knudsen hver især arbejdet med deres selvstændige projekter.

En invitation fra kongehuset vendte dog op og ned på tingene.

- Vi spillede ved dronningens fødselsdag for nogle år siden. Da hun blev 70, inviterede hun os ind. Og vi fik en oplevelse af, at det var sgu da egentlig meget sjovt, siger den ene af de tre nattergale jyder, Uffe Rørbæk, i programmet Kulturkampen på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Efter at have optrådt for dronningen og for det halve kongerige på tv fik De Nattergale lyst til at genoptage samarbejdet og i fællesskab indtage scenerne rundt omkring i landet. Derfor tog de på turné.

De Nattergale: Klar med nyt juleshow

Turnéen i 2013 var så stor en succes, at De Nattergale besluttede sig for at gentage bedriften. I øjeblikket er det jyske orkester på en landsdækkende juleturné, der blandt andet bringer dem til Randers, Silkeborg, Aarhus, Horsens, Skanderborg og Grenaa.

- Det giver en masse oplevelser. Når vi er ude at spille, så har vi en fest. Og vi kan mærke, at publikum har en fest. Der er en var gensynsglæde, som vi ikke havde forestillet os. Det er en stor oplevelse hver gang, siger Uffe Rørbæk.

Tør improvisere på scenen

Ifølge de tre jyske nattergale er sangene de samme, som de optrådte med tidligere. Dog bliver de serveret på en ny måde, ligesom der i modsætning til tidligere er mere plads til at improvisere undervejs.

At De Nattergale i højere grad tør lægge manuskriptet til side, skyldes ifølge Viggo Sommer, at han og de øvrige medlemmer af gruppen med tiden er blevet mere sikre på sig selv.

The Julekalender fylder 20 år

- Det er noget at gøre med, at man bliver ældre. Vi har lavet en masse ting i de 20 år, vi har været hver for sig. Man er ikke så nervøs længere. Vores show er skarpt og i orden, men vi kan godt lide, når det er lidt loose, siger Viggo Sommer.

Selv om De Nattergale har genfundet melodien, er gruppen ikke mere

sammentømret, end at de tre medlemmer stadig holder liv i hver deres solokarriere.

Faktisk har de det fint, når de ikke er sammen.

- Det har vi faktisk forbavsende nemt ved, vil jeg sige, fastslår Uffe Rørbæk.

Se et interview med De Nattergale i videoen øverst i artiklen. Se hele udsendelsen Kulturkampen her

Eva Borchorst og Rabih Azad

Eva udfordrer Rabih i radikalt kampvalg: - Vi skal repræsenteres i hele kommunen

ny færgerute halmstad sverige grenaa stena line norddjurs

Færgefart i coronatid: Ny færgerute går langt bedre end forventet

Hot spot aarhus

Østjyllands Politi nedlægger hotspots

Mette Pedersen Fødselsdepression

Mette frygtede at miste sin nyfødte søn: Efter 70 dage har hun fået hjælp

Genrebillede

Uenighed om vasketider førte til knytnæveslag

idræt

30 millioner kroner på vej til lokale idrætsforeninger