Ny alkohollinje skal også hjælpe familien
Aarhusiansk psykolog roser, at der nu bringes endnu et tilbud på banen
Tusindvis af børn vokser op i et hjem, hvor enten moderen eller faderen har et alkoholproblem, som i mange tilfælde ikke bliver behandlet.
For at række hånden ud til både de pårørende og alkoholmisbrugeren lancerer Sundhedsstyrelsen i dag i samarbejde med Alkohol & Samfund et nyt rådgivningstilbud kaldet "Alkolinjen".
Alkolinjen er en hotline, hvor man har mulighed for at blive informeret om og henvist til behandlings- eller rådgivningstilbud i kommunerne.
Det er ifølge psykolog Helle Lindgaard fra Aarhus en glædelig nyhed, at der nu bliver sat endnu mere fokus på alkoholproblemer.
Hun har specialiseret sig i at hjælpe familier med alkoholproblemer - og for hende at se er det største problem, at rigtig mange ikke er i behandling.
- Jo flere vi kan komme ud og få fat på, som går derude, og jo tidligere, jo bedre er det. Ikke mindst for de eventuelle børn der i de familier, siger Helle Lindgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND, som dog håber på, at eksempelvis de kommunale tilbud også kan følge med.
Fokus på at hjælpe sig selv
I forhold til alkoholikerne kan Alkolinjen ifølge den aarhusianske psykolog måske være det indledende skridt til at erkende problemet og dernæst være skridtet nærmere behandling.
Når det kommer til de pårørende - børn som voksne - er problemstillingen derimod ofte, at de glemmer sig selv:
- De skal holde op med at forsøge at redde den, der drikker, siger Helle Lindgaard, som har oplevet, hvordan de pårørende ligeså stille bliver brudt sammen:
- Ofte bunder det i, at de er stressede, pressede og slidte. De tumler rigtig meget med sig selv og finde deres eget problem. De er ofte meget fokuserede på at løse alkoholproblemet, men ikke så meget på deres eget liv.
Du kan se hele interviewet med psykolog Helle Lindgaard i videoen øverst i artiklen.