Tatoveringer på arbejdspladsen splitter danskerne

I Bilka er det tilladt for de ansatte at vise tatoveringer på arbejdet, bare de ikke er ulovlige eller stødende

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tatoveringer er mere udbredt end nogensinde.

Vores medarbejdere afspejler det samfund, vi lever i. I dag er der rigtig mange, især unge mennesker, der har tatoveringer. Derfor er også folk med tatoveringer velkomne til at arbejde hos os. 
Vivi Poulsen, sektionschef i Bilka

Det er især hos den yngre del af befolkningen, og særligt blandt kvinder, at det i dag er mere reglen end undtagelsen at få sin krop udsmykket med blæk.

I Bilka viser den ansatte Anders Sommer stolt tatoveringer på begge overarme frem.

- Det er ikke noget, jeg tænker over, at jeg skal have en jakke eller andet over mine tatoveringer, når jeg er på arbejde. Jeg har aldrig oplevet til en jobsamtale, at en arbejdsgiver har sagt, jeg ikke kan blive ansat, fordi jeg har en tatovering, fortæller Anders Sommer til TV2 ØSTJYLLAND.

Anders Sommer.

Hos Anders Sommers arbejdsgiver, Bilka, er der særligt en grund til, hvorfor man tillader tatoveringer, hvis ikke de er ulovlige eller på nogen måder krænkende.

Vivi Poulsen.

- Vores medarbejdere afspejler det samfund, vi lever i. I dag er der rigtig mange, især unge mennesker, der har tatoveringer. Derfor er også folk med tatoveringer velkomne til at arbejde hos os, forklarer Vivi Poulsen, sektionschef i Bilka.

Bilkas holdning deler kunderne

Den klare holdning til tydelige og synlige tatoveringer er knap så klar, hvis man spørgerne kunderne i Bilka i Tilst.

- Jeg har ikke noget problem med tatoveringer, bare de holder det skjult. Det skal ikke være synligt for kunderne, at ansatte har eksempelvis tatoveringer på arme og så videre, fortæller Per Rasmussen fra Viborg.

 

- Det generer ikke mig. Jeg mener, det er noget, folk selv må bestemme. Det er noget personligt, derfor bør det ikke være noget, et firma skal blande sig i, siger Janni Andersen fra Tilst.

15 procent af alle danskere har i dag en tatovering. For folk under 40 er tallet 49 procent, viser tal fra Vidensråd for forebyggelse.

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her