Undersøgelse dumper Aarhus på ejendoms-venlighed

Aarhus er en af landets mindst ejendomsvenlige kommuner, viser undersøgelse. De øvrige østjyske kommuner klarer sig noget bedre

Sagsbehandlingstid, dækningsafgift og grundskyld.

Det er den væsentlige forklaring på, hvorfor Aarhus Kommune indtager en bundplacering i en ny undersøgelse fra Ejendomsforeningen Danmark.

Erhvervsorganisationen har ud fra en række kriterier undersøgt den såkaldte ejendomsvenlighed i landets kommuner.

Aarhus opnår en plads som nummer 95 ud af 98. De øvrige østjyske kommuner klarer sig bedre. Horsens er bedst med en 22. plads. Derefter følger Skanderborg, Silkeborg og Norddjurs.

Så ejendomsvenlige er de østjyske kommuner

Direktør Torben Christensen fra Ejendomsforeningen Danmark forklarer, at den aarhusianske bundplacering skyldes flere ting. 

For det første har kommunen forlænget sin i forvejen lange sagsbehandlingstid med 33 dage.

Derudover er byggesagsgebyret steget en smule, siger Torben Christensen og påpeger, at kommunen stadig opkræver samme satser for både grundskyld og dækningsafgift som sidste år.

- Hvis kommunen skal være mere attraktiv at bygge i, burde den gøre noget ved både byggesagsbehandlingstiden, grundskylden og dækningsafgiften, siger Torben Christensen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Lange byggesagsbehandlingstider hæmmer byggeprojekterne og koster ejendomsejerne dyrt. Kommuner med høje dækningsafgifter og grundskyldspromiller får på den korte bane en højere kommunal indtægt, men glæden er kortvarig. På den lange bane er afgifterne nemlig med til at afholde ejendomsinvestorerne og resten af erhvervslivet fra at investere i kommunerne, siger han.

Middelfart er ifølge Ejendomsforeningen Danmarks undersøgelse landets mest ejendomsvenlige kommune, mens Albertslund indtager sidstepladsen.

TV 2 I ØSTJYLLAND forsøger at få en kommentar fra Aarhus Kommune.

Anne Arentoft Kristensen - Kompostdronning

Anne vil bruge naboernes haveaffald til at skabe bæredygtigt landbrug

Mette Frederiksen

Mette F. med corona-opsang: Debat om restriktioner afspejler ikke alvoren i Europa

Jens Liebmann

Der er gået mode i mundbindene: - Maskerne er en accessory

respirator hospital

Pressede hospitaler sender coronapatienter videre

def_thumb,50_percent

- Det er ikke med stor glæde, men vi er nødt til at vise samfundssind

Ramus Brohave

Kendt Youtuber skal få flere til at tage SOSU-uddannelsen