Anne og Gittes opfindelser går viralt – siden er det kun gået én vej
To pædagogers hobbyvirksomhed med hjælpemidler har fået rygende travlt, efter de har fået omtale i medierne.
Over 750.000 har set en video med pædagogerne Anne Langdahl og Gitte Hansen, som har opfundet flere hjælpemidler til at undgå arbejdsskader hos kolleger.
Opfindelserne sælger de gennem deres egen lille virksomhed Handahl Design og i flere møbelbutikker.
Især førstnævnte har haft stor gavn af omtalen.
- Vi har fået virkelig mange positive reaktioner og har godt nok travlt. Vi har stort set ikke solgt noget under corona, men nu eksploderer det hele. Der er sket et kæmpe boom, fortæller en begejstret Anne Langdahl til TV2 ØSTJYLLAND.
Det er videoen herunder, som er nået vidt og bredt:
Kunder i hele landet
Siden opfindelserne kom frem i medierne, har de to kvinder, som stadig arbejder som pædagoger i Randers, fået mere travlt end nogensinde før.
Der er kommet mange nye ordrer, og endnu flere tilbud er sendt ud til potentielle kunder.
- Tidligere arbejdede vi måske én time om ugen på virksomheden, nu er det flere timer om dagen, siger Anne Langdahl.
Blandt de nye kunder er en institution på Sjælland og en naturbørnehave i Nordjylland.
Ud over henvendelser om deciderede køb har de to iværksættere fået endnu flere henvendelser med ros og gode idéer til nye opfindelser, der kan gøre hverdagen lettere for pædagoger.
Vil gerne leve af det
Kvinderne bag Handahl Design er da også enige om, at der skal flere opfindelser til, hvis de skal leve af firmaet.
- Vi har jo sådan set heller ikke opfundet noget helt nyt, men mere nye udgaver af eksempelvis en påklædningsbænk. Vi har ikke opfundet den dybe tallerken, men en bedre udgave af den, forklarer Anne Langdahl.
Siden den første påklædningsbænk blev udviklet, er der kommet to andre produkter i pædagogernes portfolio.
- Vi har udviklet en klapsammen-bænk og et minicykelstativ, har Gitte Hansen tidligere fortalt.
Klapsammen-bænken er et resultat af, at de to iværksættere oplevede, at især dagplejerne ikke havde plads til den større bænk i deres institution.
- Vi fik flere henvendelser som gik på størrelsen. Alle garderober er jo ikke ens, så derfor udviklede vi en mere handy og mindre påklædningsbænk, der kunne klappes sammen, lød det senest fra Anne Langdahl.
Det har tidligere været især Norddjurs og Randers Kommuner, der har fået øjnene op for at investere i den slags hjælpemidler, som virksomheden blandt andet producerer.
Udelukker ikke flere investeringer
- Der er mange buk i løbet af et arbejdsliv, så hvis vi kan undgå nogle af de buk og stadigvæk give børnene det bedste, vi kan give dem, så er vi jo interesserede i sådan nogle ting, fortalte dagtilbudsleder, dagtilbud Sydøst, Randers Kommune, Connie Schacht Jørgensen, i sidste uge til TV2 ØSTJYLLAND.
Vil man komme til at se flere af den slags investeringer fra Randers Kommune frem for at investere i flere hænder for eksempel?
- Jeg tænker ikke, at det ene behøver at udelukke det andet. Men vi er selvfølgelig interesserede i at holde det personale, vi har, i så god form som muligt, sagde hun.