Campen Auktioner i krise: Kunder kan miste deres penge

Kunder kan have mistet deres penge, hvis de har solgt en vare via Campen Auktioner. Virksomheden er gået i rekonstruktion.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Campen Auktioner i Randers er taget under rekonstruktion af skifteretten. Det betyder, at nogle af auktionshusets kunder kan have mistet deres penge. 

Det fortæller Flemming Jensen, der er indsat som rekonstruktør i Campen Auktioner A/S. 

- Dem der har solgt inden rekonstruktionen kan tabe nogen penge, da de nu er almindelige kreditorer. Det er jo sådan reglerne er, siger Flemming Jensen til TV2 Østjylland. 

Ifølge ham er auktionshuset gået i rekonstruktion på grund af tre årsager. 

Man har blandt andet forsøgt at lave et nyt og mere effektivt auktionssystem. Problemet har været, at man ikke har tjent penge nok på det. 

- Man tjener simpelthen for lidt på det, man laver. Det er absolut gået den rigtige vej, men pengene slap op før man blev færdig. Gælden er simpelthen blevet for stor, siger Flemming Jensen.

Sat til salg 

Derudover nævner han, at Campen Auktioner ikke har fået covid19-støtte, som man ellers mener, man har krav på. 

Og så har det heller ikke hjulpet, at TV2 Østjylland i april kunne dokumentere, at medarbejdere i auktionshuset selv byder på varerne. Det betyder, at normale kunder risikerer at skulle byde endnu højere, hvis de vil lægge det vindende bud. 

Hvad er rekonstruktion?

En rekonstruktion skal i samarbejde med kreditorerne og skifteretten rette op på økonomien i et kriseramt selskab, så selskabet igen kan blive sundt.

Hvis en rekonstruktion mislykkes, kan selskabet tages under konkursbehandling.

Kilde: Danmarks Domstole

Flemming Jensen fortæller, at han nu arbejder på at fortsætte driften i auktionshuset. Men han er samtidig åben for at sælge Campen Auktioner. 

- Det er ingen hemmelighed, at der er et til-salg-skilt på virksomheden, siger Flemming Jensen.

Der vil fortsat blive afholdt auktioner under rekonstruktionen. Flemming Jensen forsikrer, at købere og sælgere vil få deres penge eller vare. 

En rekonstruktion bliver taget i brug, når en virksomhed har kurs mod en konkurs. Det forklarer Paul Krüger Andersen, professor emeritus i jura ved Aarhus Universitet. 

- Den økonomiske situation er jo dårlig, men den er så ikke så dårlig, at man umiddelbart går konkurs, siger han. 

Ifølge Paul Krüger Andersen er en rekonstruktion en god løsning for virksomheden kreditorer, altså dem, de skylder penge. Derfor er det en markant bedre løsning end en konkurs, siger han.   

- Fremfor at læne sig tilbage og lade kreditorerne indgive en konkursbegæring, som jo betyder, at virksomheden kollapser og kreditorerne får ikke deres penge, siger Paul Krüger Andersen.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her