John er tatoveret over hele kroppen: - Jeg vil ikke se ond ud

Beslutningen om at lade sig tatovere over hele kroppen, ansigt, hænder og hals var svær for John Skovfoged at træffe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
50-årige John Skovfoged er tatoveret fra top til tå.

Bzzzzzzzzzz. 

Lyden af nålen, der med små stød pumper blæk ind i hudens overflade, får Johns tanker til samle sig. En kontinuerlig prikken og en lyd som en dansende myg fungerer som en form for meditation for den 50-årige mand fra Randers.

Til sidst tænkte jeg, 'ja ja, så lad dem lægge mærke til mig'.
John Skovfoged, piercer, Randers

I 23 år havde Johns hud ikke været i nærheden af blæk. 

Det var først, da han og den daværende kæreste besluttede sig for, at begge nu skulle pryde armen med en lille rose, at John bevægede sig i en retning, der skulle vise sig svær at dreje af på. 

På indersiden af underlæben er der skrevet DILLIGAF (do I look like I give a fuck).

For én tatovering viste sig ikke at være nok. Og da John og kæresten gik fra hinanden, skulle rosen jo også dækkes. 

Som en slyngplante bredte tatoveringerne sig hurtigt op langs begge arme, ben, mave og ryg. Alt fra djævle til Minions, fra portrætter til citater.

Sådan lyder tatoveringsloven

Som tatovør må du ikke tatovere på personer under 18 år eller tatovere på hals eller hænder. Med en særlig uddannelse er kosmetiske tatoveringer af øjenbryn, hårbund, øjenlåg og læber tilladt, mens det ikke er tilladt at tatovere i resten af ansigtet.

Kilde: Sikkerhedsstyrelsen

Først da han nåede til de mere synlige dele af kroppen, stoppede han op og overvejede konsekvenserne. 

- Jeg gik faktisk i flere år og tænkte over det. Og snakkede meget med min kone omkring det. Hun sagde, ligesom de fleste andre, at jeg skulle tænke på, at folk ville lægge meget mærke til mig, siger han og fortsætter:

- Til sidst tænkte jeg, 'ja ja, så lad dem lægge mærke til mig'.

Da John Skovfoged var 23 år, fik han sin første tatovering. Siden har det grebet om sig.

Farvede dukker

Beslutningen om at lade nålen få arbejdsplads på ansigtshuden var til dels med et mål om at provokere. En provokation til danskerne, der ifølge John har lidt svært ved forstå, at man godt kan være anderledes og samtidig være en god person.

- Jeg så faktisk rigtig ond ud.
John Skovfoged, piercer, Randers

Og så var årsagen til dels også, at han oplevede, at der begyndte at være pladsmangel på resten af kroppen.

Det startede med en såkaldt tribal-tatovering omkring det ene øje. Men hver gang John kiggede sig i spejlet, blev han bevidst omkring, at han med disse ansigtstatoveringer udtrykte noget, han ikke havde lyst til. 

- Jeg så faktisk rigtig ond ud, indvender han. 

Man kan altid laserfjerne tatoveringer for at få plads til nye, mener John Skovfoged.

Løsningen blev at få sin tribal-tatovering dækket med biomechanic. Og så skulle det ikke blot være den ene side, der skulle tusses. Den anden side skulle fyldes i symmetri med den første.

Hvad betyder tribal og biomechanic?

Tribal-tatoveringer er et mønster, der ofte består af cirkler og linjer. 

Biomechanic-tatoveringer er en blanding mellem robotlignende og menneskelige træk.

Nu meldte et velkendt problem sig. Hver gang John så sig i spejlet, blomstrede idéer om nye tatoveringer, der ville gøre værket endnu bedre. 

Snart blev øjenbrynene barberet af og dækket med runer. Snart blev læberne farvet blå, mens sarte steder end ikke undgik den farvende nål. Øjenlåg blev dækket med ordene 'game over', indersiden af underlæben blev prydet med ordet 'dilligaf', som står for 'Do I look like I give a fuck', og ørerne med edderkoppespind. 

Alt fra djævle til Minions, fra portrætter til citater er at finde på Johns krop.

Beslutningen havde været svær at træffe. Især aspektet omkring børnenes ve og vel skulle vendes og drejes. Til sidst traf han beslutningen med hele familiens velsignelse.

- Jeg vil sige, at den mindste jeg har, der i dag er 21 år gammel, hun synes bare, det var megafedt, at hendes far gjorde det, fordi hun fik sine storebrødre til at tegne hendes dukker i hovedet, så de lignede faren, siger John og fortsætter:

Det er sgu næsten alt, jeg får at vide. Lige fra at det ser forfærdeligt ud og ligner lort. Til det stik modsatte.
John Skovfoged, piercer, Randers

- Da jeg begyndte på anden side af mit ansigt, sagde min bedstemor bare, at 'du kan sgu ikke overraske mig mere, John' og så smilte hun. 

Gammel og blå

I dag er Johns farvede ansigt ganske velkendt i gaderne i Randers. Men han møder stadig mange forskellige holdninger til hans specielle ydre. 

- Det er sgu næsten alt, jeg får at vide. Lige fra at det ser forfærdeligt ud, at det ligner lort og hvordan jeg kunne finde på at gøre det mod mig selv. Til det stik modsatte; at det ser fedt ud og at det er godt, at jeg har gjort det, jeg har lyst til. 

Også børn kan overraskes ved mødet med John. Men med sit store smil og rolige gemyt, får han hurtigt vendt forskrækkelse til nysgerrighed.

Jeg har aldrig på noget tidspunkt, et splitsekund eller noget, tænkt, at 'fuck, hvorfor gjorde du det her?'
John Skovfoged, piercer

Hvordan ville du se ud uden tatoveringer? bliver han ofte spurgt. Dertil svarer han, at hvis nogen kender skuespilleren Peter Frödin, så har de svaret.

Hvad så, når du bliver gammel og rynket? spørger folk. Her må han svare, at så får han bare rynker med farve i. Og så har blækket faktisk en udglattende effekt, understreger han. 

John Skovfoged vil fortsætte med at få tatoveringer resten af livet.

Hvor mange penge John har brugt på at dekorere hele kroppen (med undtagelse af én enkelt legemsdel), har han ingen idé om. Og det ønsker han heller ikke. Én ting ved han; han vil aldrig komme til at fortryde sin beslutning. 

- Jeg har altid lært, at hvis man starter noget, så skal man også fuldføre det. Jeg har aldrig på noget tidspunkt, et splitsekund eller noget, tænkt, at 'fuck, hvorfor gjorde du det her?'

Og lyden af nålen vil fortsat få ham til at sænke skuldrene. For når hele kroppen er fuld af tatoveringer, kan man enten vælge at laserfjerne nogle, for at få noget nyt, eller man kan - som Johns kommende projekt lyder - farve det helt sort og bruge hvid farve til de nye motiver. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her