Pernille frygter for sine patienters liv: - Folk er begyndt at blive sløsede

Hvis folk bliver ligeglade med smittefare, vil vi allerede efter fem dage se flere indlagte, lyder det fra ekspert.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Vi skal stadigvæk huske at passe på hinanden, lyder det fra 28-årige Pernille Sejer Jakobsen. Foto: Privat

Pernille Sejer Jakobsen kunne næsten ikke forstå kontrasten, da hun den anden dag kørte fra sit arbejde på Regionshospitalet Randers og til Dagli'Brugsen i Stevnstrup, hvor hun bor.

28-årige Pernille er sygeplejerstuderende og arbejder på et lungemedicinsk sengeafsnit, og det kom bag på hende, at Dagli'Brugsen var helt fyldt med mennesker - mange familier med børn.

- I foyeren bliver jeg mødt af en hel familie, hvor jeg nærmest måtte presse mig ud til siden. Det var umuligt at holde afstand, og de kiggede på mig, som om det var mig, der var fjollet, siger Pernille Sejer Jakobsen til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det gør ondt at se, at patienterne savner deres familie, og når man så tager ud og handler, er situationen bare en helt andet.

Folk sløser overalt

Hun oplever, at folk er begyndt at blive sløsede i forhold til myndighedernes anbefaling om at holde afstand.

- Det gælder ikke kun i vores brugs, det er alle steder. Sådan har det været de seneste dage. Min mand var for nylig i XL, og han fortalte, at det var, som om det var Black Friday. Det var forfærdeligt, siger Pernille til TV2 ØSTJYLLAND.

Det ville være katastrofalt, hvis jeg kom på arbejde med coronovirus, lyder det fra Pernille Sejer Jakobsen, der har sin daglige gang på et lungemedicinsk afsnit. / Foto: Privat

Hendes værste mareridt er, at hun bliver smittet i sit liv udenfor hospitalet.

- Det ville være katastrofalt, hvis jeg kom ind med coronovirus, fordi jeg i mit lokale liv ikke har kunnet holde afstand. Det kunne betyde patienternes død, siger hun og tilføjer:

- Det gælder ikke kun lungepatienter. Det ville være lige så forfærdeligt, hvis en cancerpatient eller en person med nedsat immunforsvar blev ramt.

Dem, der står i risikozonen, har brug for, at vi holder afstand, lyder det fra Pernille Sejer Jakobsen. / Foto: Privat

Husk det nu

Patienterne på lungemedicinsk afdeling på Regionshospitalet Randers må ikke få besøg, og det er hårdt for dem, lyder det fra Pernille Sejer Jakobsen.

- De har brug for deres pårørende til at holde i hånd og give nærvær, når vi måske ikke har tid til det, siger hun.

Pernille Sejer Jakobsen skrev for nylig et opslag i den lokale facebookgruppe "Alle os fra Stevnstrup" for at gøre opmærksom på den virkelig, hun oplever.

- Vi skal stadig huske at passe på hinanden. Os, der står i risikozonen, har stadig brug for, at vi holder afstand. Både for at beskytte os selv, men i særdeleshed for at beskytte vores patienter, siger hun og tilføjer:

- Det kan godt være, at daginstitutionerne åbner, men vi skal stadig gå med museskridt. Som statsministeren har sagt, risikerer vi at måtte tage flere skridt tilbage. Det her er stadig i gang, og vi er nødt til at løfte i flok.

Ekspert: Det kan hurtigt vende

Det er ikke kun statsministeren, der siger, at vi risikerer tilbageskridt.

Det samme gør ledende overlæge på afdelingen for infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital, Lars Østergaard,

- Hvis folk bliver ligeglade, vil vi efter 10-14 dage begynde at se, at der er flere, der bliver syge. Vi vil allerede efter fem dage se, at flere bliver indlagt, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Han understreger endnu gang, at jo tættere man er på hinanden, jo større risiko er der for at overføre smitte.

- Hvis vi fortsat skal have en gradvis åbning af samfundet, skal folk fortsat overholde de regler, der er udstukket fra myndighederne, siger Lars Østergaard.

Vi må ikke blive ligeglade med smittefaren, siger ledende overlæge på afdelingen for infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital, Lars Østergaard.

Patienterne på lungemedicinsk afdeling på Regionshospitalet Randers er testet negative for corona.

- Hvis de bliver testet positive, kommer de på anden afdeling, så vi kan afskærme dem, siger Pernille Sejer Jakobsen.

Hun bor i Grensten nær Stevnstrup.

Pernille Sejer Jakobsen skriver i øjeblikket bachelor og er færdiguddannet som sygeplejerske til juni.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her