Stor indsats for at hjælpe ledige unge i Randers godt på vej

Udsatte unge skal hjælpes i gang med job eller uddannelse. Det er den helt store ambition for Randers Kommune

I et tæt samarbejde mellem flere aktører arbejdes der målrettet på at hjælpe udsatte unge i Randers videre i livet. Et af de steder, hvor de unge kan få hjælp, er hos Daghøjskolen.

- Det er et langt, sejt træk, hvor der er brug for forskellige indsatser. Det handler ikke bare om, at de skal tage sig sammen. De gør ofte, det bedste de kan. Vi hjælper dem og stiller samtidig krav til dem. Det er med til at vise de unge mennesker, at vi tror på dem, siger forstanderen her, Dorthe Ditlev.

Det er blandt andet gennem mentorordninger, at der tages hård om de udsatte unge. En af de personer, som har vinket farvel til kontanthjælpen, er 25-årige Ronnie Aaquist. Efter flere år uden beskæftigelse begyndte han på daghøjskolen i 2014, men det var en hård start.

- Det hele var hårdt og stressende. Jeg havde mega meget fravær og gik for mig selv og tumlede med en masse psykiske problemer, fortæller han.

Samtaler gjorde en forskel

Efter nogle måneder på Daghøjskolen, hvor Ronnie havde meget fravær og havde svært ved at leve op til skolens krav, begyndte han på mentorsamtaler i efteråret 2014. De gjorde en stor forskel:

- Til at begynde med var det lidt underligt, og der gik noget tid før jeg turde åbne mig. Jeg havde ikke rigtig lyst til at tale om mine problemer. Men da jeg lige kom over det, blev jeg rigtig glad for samtalerne. Det var godt at have en at tale med. Vi kunne tale om alt muligt.

VIDEO: Et andet tilbud til de unge arbejdsløse er jobtour, hvor de cykler fra Randers til Alpe d'huez.

På jobcentret i Randers er man glade for samarbejdet med Daghøjskolen.

- Vi har gennem de seneste seks år haft et konstruktivt samarbejde med Daghøjskolen i Randers. Den gruppe af ledige, som det drejer sig om, er de mest udsatte borgere - de aktivitetsparate unge under 30 år. Denne målgruppe har fysiske, psykiske og sociale udfordringer, som der er behov for at arbejde koordineret med. Et led i den indsats er det tilbud, som vi køber hos Daghøjskolen, siger afdelingsleder hos UUR – en afdeling under jobcentret - Pia Bendtzen.

AOF Midt og Randers FC Jobakademi er ligeledes en del af samarbejdet omkring indsatsen målrettet de unge. 

Anne Arentoft Kristensen - Kompostdronning

Anne vil bruge naboernes haveaffald til at skabe bæredygtigt landbrug

Mette Frederiksen

Mette F. med corona-opsang: Debat om restriktioner afspejler ikke alvoren i Europa

Jens Liebmann

Der er gået mode i mundbindene: - Maskerne er en accessory

respirator hospital

Pressede hospitaler sender coronapatienter videre

def_thumb,50_percent

- Det er ikke med stor glæde, men vi er nødt til at vise samfundssind

Ramus Brohave

Kendt Youtuber skal få flere til at tage SOSU-uddannelsen