Arbejdsretten har talt: Sygeplejersker skal gå på arbejde

Sygeplejersker, der har deltaget i arbejdsnedlæggelser, skal genoptage arbejdet, har Arbejdsretten bestemt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Sygeplejersker over hele landet har i de seneste dage nedlagt arbejdet. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Af Ritzau

Arbejdsretten har torsdag efter et møde med Danske Regioner og Dansk Sygeplejeråd pålagt sygeplejersker, der har deltaget i arbejdsnedlæggelser, at genoptage arbejdet og holde det normaliseret.

Der er endnu ikke taget stilling til spørgsmålet om, hvorvidt sygeplejerskerne skal betale bod. Det er blevet udsat til senere behandling. Sygeplejerskerne har haft nedlagt arbejdet i en time ad gangen.

Ifølge Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, var dagens afgørelse forventelig.

- Beslutningen fra Arbejdsretten var forventelig. Det vil vi videreformidle til medlemmer og sørge for, at det bliver opretholdt.

Ved overenskomststridige arbejdsnedlæggelser kan strejkende sygeplejersker trækkes i løn og pålægges en bod på 56 kroner i timen. Hvis arbejdsnedlæggelserne fortsætter, kan Arbejdsretten hæve boden til 86 i timen.

At der endnu ikke er taget stilling til spørgsmålet om bod, er Grete Christensen godt tilfreds med.

- Vi ved endnu ikke, hvornår der bliver taget stilling til det. Det er egentlig fint nok, for nu kan vi udveksle synspunkter omkring, hvad der er foregået derude.

Sygeplejerådets formand opfordrer arbejdsgiverne til at gå i dialog med sygeplejerskerne på "gode måder".

- Det er rigtig vigtigt, at arbejdsgiverne og lederne kan gå i dialog med sygeplejerskerne, uden at det bliver overenskomststridigt. Det kan være faglige møder eller andet, så man diskuterer, hvad man kan med de ressourcer, der er i øjeblikket.

Det er Danske Regioner, som har klaget til Arbejdsretten, efter at sygeplejersker landet over den seneste tid har nedlagt arbejdet i en time ad gangen. Blandt andet sygeplejersker fra Rigshospitalet i København og Aarhus Universitetshospital.

I august greb Folketinget ind med et lovindgreb og afsluttede en ti uger lang strejke blandt sygeplejerskerne, der krævede en højere løn.

Utilfredsheden med regeringsindgrebet førte dog til, at de fleste sygeplejersker hver dag kortvarigt har nedlagt arbejdet.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her