Moselig genopstår efter 69 år i glasmontre
Tollundmanden er blevet genskabt, som man mener, han så ud, da han levede for mange hundrede år siden.
På Museum Silkeborg har de fået en lille ny.
165 høj. Velskabt. Og omkring 2400 år gammel.
- Jeg står foran en figur af Tollundmanden, som vi regner med han så ud for cirka 2400 år siden, hvis vi havde mødt ham ude i mosen, fortæller museumsdirektør Ole Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND, da vi tirsdag besøger museet.
Tollundmanden, som er et af verdens bedst bevarede moselig, er blevet genskabt i stående form, som man mener, han så ud, da han levede for flere tusind år siden.
- Jeg er ekstremt imponeret over detaljerigdommen og livagtigheden, fortsætter museumsdirektøren.
Arbejdet med at genskabe har stået på i mange år
Tollundmanden blev fundet for 71 år siden i en mose nær Silkeborg. I dag ligger han i en montre på Museum Silkeborg.
Der er gennem årtier foretaget utallige undersøgelse for at finde ud af, hvordan han så ud, og hvad han levede af.
Den nye figur af ham er speciallavet af eksperter i Holland, som blandt andet brugt skanninger af Tollundmanden som base for modellen. - Den sidste del er ligesom en silikone afstøbning, hvor man har håndplantet hver eneste lille hår, fortæller Ole Nielsen.
Læs også:
Man plejer at sige, at modelbyggere kan genskabe oldtidsmennesker med 80 procent lighed. Museumsdirektøren er dog overbevist om, at de smilende øjne og det charmerende smil ikke er helt ved siden af.
- Jeg tror vi rammer lidt mere her, fordi det ikke kun er kraniet og skelettet, som vi har haft at gå efter, vi har jo haft hans ansigt. Vi kan se hvilke rynker, han har haft, forklarer han.