Rotter får aldrig fred - kommune gør ekstra indsats
I Silkeborg Kommune vil de nu også gå på rottejagt i weekender og på helligdage.
Silkeborg Kommune vil ikke længere nøjes med at gå på rottejagt i hverdagen.
Fremover er det også muligt for silkeborgenserne at få besøg af rottebekæmperne i weekenden og på helligdage. Et nyt tiltag i kommunen, der gælder både borgere og virksomheder i kommunen.
- Jeg tænker, at den her ordning kan give større tryghed for borgerne, for der er jo ingen, der kan lide dem, så det er vigtigt, at vi bekæmper dem hurtigt, siger Peter Fabring, der er ingeniør og arbejder hos Natur og Miljø i Silkeborg Kommune.
Anmeldelserne bliver normalt behandlet indenfor 24 timer ved forekomst af rotter på følgende lokaliteter:
- Indendørs i beboelser
- På virksomheder hvor der opbevares eller produceres fødevarer til dyr eller mennesker
- På ejendomme, hvor rotteforekomster udgår en sundhedsmæssig risiko
Kilde: Silkeborg Kommune
Hurtigere ude ved rotterne
Hvis man er så uheldig at få besøg af rotterne, eller har man en mistanke om, at der er rotter i ens ejendom, så kan man anmelde det på kommunens hjemmeside, hvorefter anmeldelsen nu bliver behandlet indenfor 24 timer.
Herefter får man besøg af en rottebekæmper fra Entreprenørgården i Silkeborg, der sammen med anmelderen konstaterer, hvorvidt der er et problem eller ej, og derefter lægger en plan for bekæmpelsen.
Her er man også positiv over for det nye tiltag.
- Når vi kommer hurtigere i gang med bekæmpelsen og forebyggelsen, så kan det medvirke til at holde problemet nede, siger Michael Dahl, der er souschef på Entreprenørgården, til TV2 ØSTJYLLAND.
Gælder alle kommuner
Det er dog ikke kun i Silkeborg Kommune, hvor man fremover kan få besøg af rottebekæmperne i weekenden og på helligdagene.
Det en del af Miljø- og Fødevareministeriets nye bekendtgørelse om forebyggelse og bekæmpelse af rotter, der trådte i kraft den 1. januar, og som gælder samtlige kommuner i landet. Men det ændrer ikke på Silkeborg Kommunes holdning til tiltaget.
- Vi har oplevet et fald i rotter de seneste to-tre år, men vi vil jo hele tiden gerne gøre det bedre. Derfor synes jeg, det er fint, at det bliver indført som lov, siger Peter Fabring.
Det koster desuden ikke borgerne i kommunen noget at få besøg af rottebekæmperne, da det allerede er betalt over ejendomsskatten. Det gælder både private, virksomheder og offentlige institutioner m.m.