Fedt at være ung i Skanderborg: - Alle lytter til os

Evnen til at lytte og inddrage unge i Skanderborg har gjort at kommunen er blevet kåret til Årets Ungdomskommune

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
VIDEO: Skanderborg Kommune er kåret til Årets Ungdomskommune. Her bliver de unge inddraget og lyttet til, lyder begrundelsen.

- Politikerne lytter til os, kommunen lytter til os - alle lytter til os unge.

Det fortæller tidligere formand for Skanderborg Ungdomsråd Robert Ladefoged Laursen.

-  Det bedste ved at være ung i Skanderborg er, at der er så mange muligheder. Og vi ligger tæt på Aarhus, så hvis man bare gerne vil videre, så er det let bare at tage toget derind, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Politikerne lytter til os, kommunen lytter til os, alle lytter til os unge.
Robert Ladefoged Laursen

Uden for kommunens grænser er man også opmærksom på det arbejde, der bliver gjort for at få de unge inddraget i Skanderborg. DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd har netop kåret Skanderborg Kommune til Årets Ungdomskommune 2019.

- Skanderborg Kommune udmærker sig ved, at de unge bliver hørt og inddraget i det lokale demokrati. Gennem kommunens Ungdomsråd har unge en reel stemme i byrådet og indflydelse på det miljø, de vokser op i, fortæller Kasper Sand Kjær, formand for DUF og medlem af dommerpanelet i en pressemeddelelse.

Alle dommere pegede enstemmigt på Skanderborg som vinder – foran Horsens og Brønderslev.

Der er mange muligheder for de unge på Fælleden i Skanderborg. Her kan de unge spille spil, sætte sig og læse, eller bare hygge sig, som Robert fortæller.

Kommunen vil gerne inddrage de unge

Borgmester Jørgen Gaarde (S) mener, at det netop er arbejdet fra byrådets side med at inddrage og lytte til de unge, som har gjort, at de vinder prisen.

- Vi har rigtig mange aktive unge i kommunen, der har meget at byde på, og som gerne vil være med til at bidrage aktivt til nærdemokratiet. Det prøver vi at værne om ved at give dem en stemme blandt andet i Ungdomsrådet, siger Jørgen Gaarde i pressemeddelelsen.

Her er det især i Undervisnings- og Børneudvalget, at de unge bliver hørt, påpeger borgmesteren. I udarbejdelsen af en ny Ungdomspolitik i kommunen, har de også inddraget mere end 600 unge fra hele kommunen, så de kunne sætte deres aftryk på den.

Skanderborg Fælled, hvor der er rådhus, politistation, hal og meget mere.

Robert Ladefoged Laursen har da også svært ved at få armene ned over mulighederne i Skanderborg.

- Det er en god kommune at være ung i, fordi politikerne lytter til én og generelt lytter kommunen til en. Så hvis man har en god idé, kan man bare komme til dem og fortælle, hvad det er, fortæller han.

Hvis man er mellem 13 og 25 år, så kan man søge op til 25.000 kroner til projekter, der gavner fællesskabet mellem unge i kommunen.

For den tidligere formand for Ungdomsrådet i kommunen, så er Fælleden et stort aktiv. Her ligger rådhuset, men der er også en hal, bordfodbold og andre spil, og lokaler hvor de unge kan læse lektier eller spille spil.

- Vi har virkelig gode forhold at være ung i Skanderborg, siger Rasmus Ladefoged Laursen.

DUF har siden 2006 kåret landets bedste ungdomskommune på vegne af i alt 600.000 børn og unge fra det frivillige foreningsliv.

I valget af Årets Ungdomskommune bliver der lagt særlig vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her