Øldåser, paphuse og svinehytter: Kom med ind i Smukfest-husene

Oplev nogle af de kreative boligformer ved årets Smukfest.

Udgivet Opdateret
Der er mange forskellige måder at bo på under Smukfest. Her ses de ikoniske CanSleep-huse.

Våde madrasser, en duft af makrel og en luftfugtighed på 75 procent. 

Der er mange fordele ved at sove i telt under sommerens festivaler, men en håndfuld af festivalgængerne på Smukfest har valgt at skrue op for komfort og luksus under en intens festivaluge.

TV2 ØSTJYLLAND har været med indenfor i et udvalg af de kreative boligformer, der er at finde under Smukfest-strabadserne.

Fra svin til hvidvin og grin

Sara og Berrit Jensen bor i et PigMe-hus.

Nær Capri ligger en mark fuld af farehytter. I hvert fald er hytterne, kaldet PigMe, der oprindeligt produceres til svin, blevet forvandlet til 6m2 sovehytter til gryntende festivalgæster.

- Det er tredje gang, vi bor i sådan én. Vi har booket den på grund af komforten, da det er ren luksus, siger Berrit Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Hytterne er indrettede med to madrasser, dyner, puder og et vindue i endegavlen. 

Pris: 4000 kr. for en uge.

Vågn op perlende frisk 

I CanSleep-husene er der plads til to personer - hvis ikke man har alt for lange lemmer.

De ikoniske Royal-øldåser har fulgt festivalen i årtier. Faktisk blev kæmpeøldåsen opfundet i forbindelse med Smukfest i 2005. 

Og selvom kanden ved første øjekast på ingen måde ser ud til at kunne rumme to personer, består den imponerende nok af en mindre 'stue' og en førstesal, der har plads til to sovende gæster.

Dog kan trappen være problematisk, når man skal tisse midt om natten, fortæller beboeren Tina Andersen. 

Pris: 4500 kr. for en uge. 

Luksus indsmurt i creme og træolie

I Lukshus bor to meget begejstrede festivalgæster, der aldrig vil nedgradere deres overnatning under Smukfest.

I Skovlunden, under bøgetræernes bladrige fangarme, ligger Lukshus-husene i læ for resten af festivalen. De er 2 meter brede og 2,5 meter høje og der er redt op til to personer.

- Vi plejer at sove i telt under Smukfest, men tænkte, at vi i år ikke gad at gå så meget op i, hvor mange penge vi bruger, og faldt så over det her på Den Blå Avis, fortæller beboer Diana Nybo begejstret.

- Vi er virkelig positivt overraskede. Der stod lækre Ecooking-produkter klar til os sammen med kondomer og tyggegummi. Og så er det nogle vildt bløde madrasser, der er gratis bad og gratis morgenmad, og vagterne sørger for, at der ikke er andre end dem, der sover her, der kan komme her ind, siger hun.

Faktisk kan hun næsten ikke få armene ned. I hvert fald kommer hun ikke til at gå ned på overnatning igen under Smukfest, fortæller Diana Nybo.

Pris: 4500 kr. for en uge. 

Sov som en sko

Sofie Tolgaard og Karoline Ingsø oplever livet som flyttekasse under Smukfest.

Midt i Skovlunden finder man Paphusene, der efter endt festival kan makuleres og dernæst bruges som toiletpapir af en glad besørgende en dag i fremtiden. 

I et af husene bor Sofie Tolgaard og Karoline Ingsø, der har lidt blandede meninger omkring boformen.

- Det er lidt klaustrofobisk, da der ikke er nogen vinduer, og der bliver rimelig lummert derinde om natten. Det er dog meget fint sammenlignet med telte, da der ikke kommer lys ind her. 

Selvom husene skulle være imprægneret og testet i en vaskehal, har de to beboere - ligesom en stor del af de andre paphusbeboere - valgt at forsyne taget med en presening. Bare for en sikkerheds skyld.

Pris: 1.100 kr. for en uge. 

Fra prærien til provinsen 

I den nordligste ende af Skovlunden bor ægteparret Jeppe og Rikke Lund Foldager blandt andre vildmænd i et af områdets præriehuse. 

- Vi købte billetterne hertil for tre år siden, hvor hun (Rikke red.) også var gravid. Vi er på ferie her, så vi vil også gerne sove ordentligt, siger Jeppe Lund Foldager. 

- Det har været overraskende godt. Madrassen er dog lidt tynd. Men her er forholdsvist roligt og musikken er hyggelig. Der er ikke så mange, der fester her. 

Pris: 3.800 kr. for en uge. 

Skal du have fat i en af de mange sjove overnatningssteder, lægger samtlige af de gæster, TV2 ØSTJYLLAND har besøgt, dog vægt på, at man skal være på vagt. Der er nemlig kun få af hver slags på markedet, og man skal gerne besidde en vis grad af held og hurtighed for at kunne få fingrene i én af dem, når de hvert år udbydes her

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her