Mekaniker fuldfører sin mission: Nu har byen igen en bager
Hvor der er vilje, er der vej.
- Næsten alle mennesker, jeg har mødt, har gået med en pose fra bageren, og det har bare været helt fantastisk. Alle har støttet op om det.
Automekaniker Henrik Nielsen er en glad mand, og det er til at forstå.
Måske er han også stolt. Det bør han i hvert fald være, for det er i høj grad hans skyld, at der nu atter er en bager i den lille by Kolind på Djursland.
Da den tidligere ejer af bageriet sidste sommer lukkede dørene, opkøbte Henrik Nielsen butikken for at holde liv i byen.
- Jeg kunne ikke holde ud at se på det. Hvis man kan hjælpe med noget, så prøver vi at hjælpe til i Kolind, sagde Henrik Nielsen i januar til TV2 ØSTJYLLAND.
Alt laves fra bunden
Siden da har automekanikeren været på jagt efter en ny ejer til det fuldt funktionsdygtige bageri.
Fredag morgen kunne Henrik Nielsen høste frugterne af sit arbejde. Det skete, da ejerne af den aarhusianske bagerbutik Briancon åbnede deres nye filial i Kolind.
Det var en nyrenoveret butik med et råt look, borgerne i Kolind trådte ind i. Bag det nye interiør gemmer sig dog et bageri med klassiske dyder.
- Alting bliver lavet fra bunden. Der er ikke nogen blandingsprodukter eller tilsætningsstoffer i det, vi laver, siger administrativ medarbejder i Briancon, Karina Trosborg, til TV2 ØSTJYLLAND.
Folkene bag Briancon har haft succes med deres koncept, og der er blevet trængt i butikken på Åboulevarden i Aarhus.
I den tomme butik i Kolind så de en chance for nye eventyr.
- Vi synes, det kunne være super spændende at bringe bageri tilbage til lokalsamfundet. Rigtig mange små lokalsamfund har ikke et bageri mere, og det vil vi gerne bibringe, siger Karina Trosbor til TV2 ØSTJYLLAND.
Overvældende velkomst
Fredag blev bagervarerne bragt til Kolind fra Aarhus, men fra mandag vil der være egen, fast produktion i Kolind.
Klokken 13 fredag havde der været over 400 ekspeditioner i den nye bagerbutik.
- Det har vi ventet på længe. Det har været træls at få Kohberg-brød og den slags. Det er rart at få noget ordentlig bagerbrød igen, siger Kolind-borger Uffe Bilde Jensen og fortsætter:
- Der er mindst 10 kilometer til den nærmeste bager, så jeg tror også, at der kommer noget opland herind.
Bageriet i Kolind er placeret lige over for byens brugs, men det vil formentlig ikke gå ud over bageriets business.
- Jeg kan godt lide kvalitet, og jeg tror, de har bedre kvalitet her. De har nogle andre ting, end de har i SuperBrugsen, siger Bodil Fink fra Hyllested.
For en måned siden var Henrik Nielsen lige ved at miste modet. Fredag flages der i hele Kolind.