To nye jobs til omdiskuteret overlæge

Ulrich Fredberg har fået nyt job - eller faktisk to. Alligevel har han bedre tid, end da han arbejdede som ledende overlæge i Silkeborg, hvor han under stor mediebevågenhed stoppede for et lille år siden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Ulrich Fredberg har i flere årtier været ansat på Regionshospitalet Silkeborg. Senest som ledende overlæge på Diagnostisk Center i adskillige år. Nu skal han lave noget helt andet. Og så alligevel ikke. Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST
Af Sebastian Andreasen Rasch
I samarbejde med TV MIDTVEST

Ulrich Fredberg er ikke længere arbejdsløs. Eller det har han egentlig aldrig været. I hvert fald ikke i de senere år. For han er en mand, der har mange jern i ilden.

Men nu har han fundet et par jobs, der kan erstatte nogle af de mange timer, han brugte som ledende overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg.

- Der er to ting, jeg har holdt mig skarp i de seneste år, og det er ledelse og idrætsmedicin, så det skulle være én af de to ting, jeg skulle arbejde videre med, fortæller han til TV MIDTVEST.

Den 65-årige Fredberg er i marts begyndt i to deltidsstillinger. Han skal både være overlæge og forsker på Institut for Idrætsmedicin på Bispebjerg Hospital i København og også konsulent for det nye Center for Klinisk Sportsmedicin og Sundhed på Regionshospital Nordjylland.

Fratrådte for et år siden

Sagen om Ulrich Fredberg er en kompleks og langstrakt affære. Han fratrådte sin stilling - eller blev i virkeligheden fyret, vil nogen mene - som ledende overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg i slutningen af april sidste år.

Efter længere tid med samarbejdsvanskeligheder mellem ham og hospitalsledelsen kammede det over, da Diagnostisk Center med Fredberg i spidsen ifølge ledelsen ikke overholdte Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til brugen af de såkaldte lavdosis CT-scanninger.

Fredberg var langt hen ad vejen ikke enig i den opfattelse og ville derfor heller ikke samarbejde, da afdelingen blev bedt om at genindkalde en række patienter.

I ugerne og månederne efter blev striden blotlagt i offentligheden.

- I otte måneder, efter jeg stoppede i Silkeborg, brugte jeg al min tid på lavdosis CT.

- Den sag er slet, slet ikke slut endnu. Det er begyndt at blæse mere og mere den rigtige vej.

- Jeg tror, lavdosis CT vil blive udbredt i hele landet snart, fordi man har fundet ud af, at det redder liv, uddyber han.

De mange jern i ilden

Der er stemmer blandt Fredbergs støtter, som mener, at han røg i så kraftig modvind som ledende overlæge, fordi han fagligt udfordrede hospitals- og regionsledelsen.

Både som ledende overlæge, men også som medlem af regionsrådet i Region Midtjylland for Venstre. Det sidste er han stadigvæk, og i begyndelsen af februar fortalte han også højt, at han skal være sit partis folketingskandidat i Silkeborg Nordkredsen.

Derudover driver han en privat idrætsklinik i Aarhus, ligesom han cirka én gang om måneden underviser på Syddansk Universitet.

Hvordan har du tid til nu også det her?

- Jeg har fået to deltidsstillinger, som til sammen giver cirka 30 timer om ugen. Da jeg var i Silkeborg, havde jeg på den gode side af 90 timer om ugen. Så jeg har reelt fået 60 timer.

- Jeg føler bestemt ikke, jeg har fået travlt. Men jeg keder mig ikke, og jeg kan godt lide det, jeg laver, afslutter Fredberg.

I det nordjyske job som konsulent skal Fredberg arbejde sammen med institutleder Thøger Persson Krogh, der indtil sidste sommer var forskningsansvarlig overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg.

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her