Travl overlæge: Skaderne vælter ind over sportsudøvere efter en lang coronapause

På Idrætsklinikken i Silkeborg har de behandlet tre gange så mange sportsskader som normalt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Overlæge Kaspar Saxtrup og kollegerne på Idrætsklinikken i Silkeborg har siden juli haft travlt. Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST. Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST.
Af Ditte Georg Poulsen og Matias Grønborg
I samarbejde med TV MIDTVEST

Coronanedlukningen er efterhånden et overstået kapitel, men den påvirker stadig landsdelens mange elitesportsudøvere. For en lang pause uden den sædvanlige træning har resulteret i langt flere skader.

- Jeg tror, vi har set tre gange så mange som normalt, siger Kaspar Saxtrup, der er overlæge på Idrætsklinikken på Regionshospitalet i Silkeborg.

På Idrætsklinikken behandler de sportsskader fra store dele af Jylland. De seneste måneder er det især elitesportsudøvere, der har lagt vejen forbi klinikken.

- Mange har ligget stille i marts, april, maj og juni, og så går de i gang, måske for hårdt, så der kommer mange med typisk knæskader, ankelskader og så videre, siger Kaspar Saxtrup.

Verdens længste off-season

Den forlængede sommerpause er i den grad gået ud over Silkeborg-Voels ligaspillere.

- Altså det har jo været verdens længste off-season. Når du ikke har haft den her belastning og de her knubs nærmest i et halvt år, så skal kroppen lige vænne sig til det igen, siger Jane Schumacher, der spiller for Silkeborg Voel.

I den situation, vi stod i her, får vi lov til at komme tilbage på banen den 15. juni, og så skal vi spille seks uger efter. 
Jakob Andreasen, træner, Silkeborg-Voel

Opstarten er som regel en tid, hvor klubberne oplever mange skader, men i år har det været helt slemt.

- Vi har været udsat for at have blandt andet en korsbåndsskade, vi har også haft en skulderskade. Vi synes, vi har haft mange, siger Jakob Andreasen, der er træner i Silkeborg-Voel.

Lige på og hårdt

Man kan undgå de fleste skader, hvis man starter stille ud, men det har slet ikke været en mulighed for mange af sportsudøverne.

- I den situation, vi stod i her, får vi lov til at komme tilbage på banen den 15. juni, og så skal vi spille seks uger efter, så der har jo ikke været tid til at lade en spiller bruge to måneder på at komme stille og roligt i gang, siger træner Jakob Andreasen.

Og selvom spillerne har trænet hjemme, så er det langt fra nok.

- Den måde, vi træner håndbold på, kan du overhovedet ikke få på en græsplæne eller i en hal, når du træner, siger Jakob Andreasen.

Skader eller ej så indtager Silkeborg-Voel Håndbold en plads som nummer syv i håndboldligaen efter fire kampe.

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her