Greve driver ny type skovbrug: Bliv begravet i min skov

En alternativ begravelsesplads er på vej i Horsens. Snart vil man kunne blive begravet under store træer midt i skoven

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Greve Henrik Ahlefeldt-Laurvig har ledt efter en ny måde at drive skov på. Nu har han fundet løsningen: skovbegravelse.
Af Sara Skovhave Rasmussen og Nina Hougaard
I samarbejde med TV SYD

Horsensianerne får snart en helt ny mulighed, når de skal vælge, hvor de vil begraves. En gravplads i Stensballe Skovs dybe, stille ro er snart en realitet. Greve Henrik Ahlefeldt-Laurvig kom på ideen, fordi han ledte efter en ny måde at drive skov på.

- Landbrug og skovbrug er ikke en guldgrube, så man finder på alternativer. Derfor kom vi på det med skovbegravelser, siger skovejer Henrik Ahlefeldt-Laurvig til TV SYD.

Landbrug og skovbrug er ikke en guldgrube, så man finder på alternativer. Derfor kom vi på det med skovbegravelser.
Henrik Ahlefeldt-Laurvig, greve og skovejer

Der må kun nedsættes urner på begravelsespladsen, og det er ikke meningen, den skal ligne en kirkegård. For at sikre det må der ikke være anden beplantning end den naturlige, man må ikke lægge blomster, og der må heller ikke være gravsten, man tydeligt kan se.

- Man må gerne lægge noget økologisk nedbrydeligt, og hvis man ønsker at få lagt sin urne ned ved et bestemt træ, kan vi lægge en lille plade i jorden, siger Henrik Ahlefeldt-Laurvig.

Kan blive populært

Bedemand Mikael Søgaard tror godt, skovbegravelser kan blive populært.

- Vi ved fra Juelsminde, hvor der er en skovkirkegård, at det har været rigtig populært, og der har det været svært at få en plads, siger han.

Skovkirkegården i Juelsminde hører under folkekirken. Det kommer begravelsespladsen i Horsens ikke til at gøre. Forarbejdet til den nye begravelsesplads er gjort, og skovejeren fortæller, der er flere, der har spurgt, om de kan blive skrevet op til en plads.

Den nye gravplads er klar til årsskiftet, men før den første urne kan blive sat i jorden, skal kirkeministeriet give sin endelige godkendelse af begravelsespladsen.

I 2016 blev der taget hul på arbejdet med at omdanne Nordre Kirkegård i Aarhus til en skovkirkegård.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her