'Årgang 0'-familie stærkt berørt af 17-årigs sporløse forsvinden

Familien Elhauge er dybt bekymrede for, hvad der kan være sket deres venners 17-årige søn Holger, som har været forsvundet siden oktober

Der er nu gået næsten to og en halv måned, siden Holger forlod Aarhus den 26. oktober 2017, og bekymringen vokser blandt familie og venner til den 17-årige gymnasieelev, der er efterlyst af Østjyllands Politi.

Familien Elhauge, som for øjeblikket er aktuelle i en ny sæson Årgang 0, er stærkt berørte af Holgers mystiske forsvinden, da hans forældre er nære venner til Mogens og Tina Elhauge, og de to familier har tilbragt mange ferier og højtider sammen.

- Vi har kendt Holger, siden han blev født. Hans mor, Birthe, og Tina var jo gravide samtidig, så vores drenge er vokset op sammen, siger Mogens Elhauge, der gennem sit arbejde mødte Holgers far, Jan Rou, for 20 år siden.

quote Det vigtigste lige nu er at få et livstegn, da vi frygter, at der kan være sket en ulykke.

Mogens Elhauge

Den nu forsvundne Holger har da også ved flere lejligheder medvirket i 'Årgang 0', blandt andet i forbindelse med familiefester og ferierejser. Hans forældre kunne i øvrigt ses kort i denne uges afsnit, hvor de var ude at spise med Elhauge-parret.

Har nogen set Holger?

Mogens Elhauge opfordrer til, at folk, der måtte have set eller været i kontakt med Holger siden sidst i oktober måned, kommer på banen med oplysninger. 

- Hvis nogen har givet Holger et lift, hjulpet ham med overnatning eller arbejde, eller bare mener at have set ham et sted, er det vigtigt, at de henvender sig til politiet eller familien. Det vigtigste lige nu er at få et livstegn, da vi frygter, at der kan være sket en ulykke, lyder det fra Mogens Elhauge.

I videoklippet her leger Holger med familien Elhauges hund, Freddie. Klippet er optaget i foråret 2016.

Holger havde hverken mobiltelefon, pas eller kreditkort med sig, da han forlod Aarhus om aftenen torsdag den 26. oktober. Han har heller ikke været på sociale medier siden den dag.

De nærmere omstændigheder omkring Holgers forsvinden vil familien gerne holde for sig selv. 

 

Sidst set i Ungdomshuset i København

I weekenden efter sin forsvinden er Holger med sikkerhed blevet set i Ungdomshuset på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter.

Her har han blandt andet hjulpet til i køkkenet og talt med en række af husets brugere.

- Holger er meget snakkende og kan tale med alle, så han har let ved at falde til i forskellige miljøer. Vi har været i København for at lede efter ham, og vi kan - ud fra de ting, de har sagt i Ungdomshuset - sige med 100 procents sikkerhed, at han har været der, siger Holgers mor, Birthe Røddik Nielsen, til TV 2. 

Holger forlod Ungdomshuset mandag den 30. oktober sidst på eftermiddagen, og her fortalte han til flere, at han havde planer om at tage videre til Sverige, men at det var en udfordring, at han ikke havde et pas.

Politiet: - Vi tror, han gemmer sig et sted

Ifølge Østjyllands Politi, som sidder med sagen om den forsvundne Holger, er der god grund til at tro, at den 17-årige fortsat opholder sig i København.

- Det er forholdsvist nemt at putte sig i København, hvis man ønsker at holde sig under radaren. Så umiddelbart tror vi, at han gemmer sig et sted i hovedstaden, hvis han da ikke har fået et lift - måske med en lastbilschauffør - til Sverige, siger politiassistent hos Østjyllands Politi, Steffen Rousing.

quote Der har ikke været nogen bevægelser på Holgers konto, hverken før eller efter hans forsvinden. Så han har ikke hævet et pengebeløb og taget med sig.

Steffen Rousing, Østjyllands Politi

Det, der især gør efterforskningen så svær for politiet, er, at Holger hverken har brugt dankort eller mobiltelefon, som kunne efterlade elektroniske fingeraftryk.

- Der har ikke været nogen bevægelser på Holgers konto, hverken før eller efter hans forsvinden. Så han har ikke hævet et pengebeløb og taget med sig. Vi har derfor hårdt brug alle de henvendelser, vi kan få fra folk, der mener at have set ham, lyder det fra politiassistenten.

Steffen Rousing appellerer til, at folk med kolonihavehuse og sommerhuse, som ikke er i brug, vil være særligt opmærksomme på eventuelt ubudent besøg.

Hårdt for familien

Hos Holgers familie i Aarhus stiger bekymringen i takt med, at dagene går, og der intet nyt er i sagen om hans mystiske forsvinden.

- Det er frygteligt hårdt med den uvished. Vi savner Holger utroligt meget og er meget bekymrede for ham. Selv om vi ved, at han er dygtig til at klare sig selv, er vi bange for, at der måske kan være sket ham noget, siger en tydeligt berørt Birthe Røddik Nielsen.

Holger er en glad og smilende person, som kan tale med alle. Han er meget savnet af familie og venner.
Holger er en glad og smilende person, som kan tale med alle. Han er meget savnet af familie og venner. Foto: Privat

På hele familiens vegne opfordrer Holgers mor til, at hendes søn vil give et livstegn fra sig, hvis han læser dette, så de i det mindste ved, at han har det godt.

quote Nogen MÅ have set ham et eller andet sted. Måske i en bus eller et tog. Hvilken retning er han rejst i? Østpå mod Sverige eller måske sydpå mod Tyskland. Bare vi har et spor at gå efter.

Birthe Røddik Nielsen, Holgers mor

Hun er godt klar over, at Holger formentlig ikke vil findes, og at han derfor kan have bedt andre om ikke at afsløre ham. Hun lover derfor "frit lejde" til folk, der kan give oplysninger om sønnens færden.

- Nogen MÅ have set ham et eller andet sted. Måske i en bus eller et tog. Hvilken retning er han rejst i? Østpå mod Sverige eller måske sydpå mod Tyskland. Bare vi har et spor at gå efter. Han kan have lånt en sofa et sted eller udført et stykke arbejde for penge eller mad, lyder det fra Birthe Røddik Nielsen.

Hvis du har henvendelser i sagen, kan du kontakte politiet på tlf. 114.

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Guldsmede frygter røvere med mundbind

agurk agurker grøntsager Bazar Vest mad aug12

Regeringen vil indføre to vegetardage i kantiner

Byggeplads Aarhus Ø

Mere corona-kontrol med udenlandsk arbejdskraft

Silkeborg-træner Kent Nielsen må undvære tre coronaramte spillere i søndagens hjemmekamp mod Vendsyssel.

Coronavirus sender tre Silkeborg-spillere i isolation

Mundbind maske

Krav om mundbind udvides i dag: Butikkerne er forberedt

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred