Teaterleder undrer sig over dækningen af Watermusic: Flere medier blev væk
Landsdækkende medier som Politiken og Berlingske Tidende var ikke til stede, da Watermusic løb af stablen i Randers
Det var en flot og storslået forestilling, som 12.000 publikummer var vidne til, da de overværede Watermusic på Randers Havn.
Efter forestillingen har der dog været undren over nogle af dem, som valgte ikke at dukke op.
For mens Randers Egnsteater kunne melde om interesse for blandt andet Australien og Kina, var landsdækkende medier som Berlingske eller Politiken ikke på plads til forestillingen.
Ifølge Berlingske appellerede forestillingen simpelthen bare ikke til deres læsere.
- Vi har for nyligt anmeldt forestillinger i Esbjerg og Aarhus. Men Watermusic har vi valgt ikke at anmelde, og det skyldes ikke ”københavneri”, men at forestillingen ikke i særlig grad vurderes at appellere til vores læsere. Vi har til formål at oplyse og begejstre vores overvejende borgerlige læsere, ikke at agere PR-bureau for Randers Egnsteater, skriver kulturredaktør på Berlingske Tidende Anne Sophia Hermansen i en mail til TV2 ØSTJYLLAND.
Den forklaring køber man dog ikke hos Randers Egnsteater, som står bag forestillingen på Randers Havn.
- Den arrogance, der ligger i, at hvis man laver et projekt, som er et af de største i Danmark, at det ikke kan begejstre de borgerlige læsere. Jeg ved ikke, om Hendes Kongelige Højhed kronprinsessen hører til det borgerlige, men hun var i hvert fald vældig begejstret, og vi havde mange personer inde af, tror jeg, borgerlig observans. De virkede også vældig begejstret, siger Peter Westphael, der er teaterchef ved Randers Egnsteater, og fortsætter.
- Det kan jo være, fordi hun mangler Nordsjælland omkring det borgerlige, det skal jeg ikke vurdere, for jeg har nemlig ikke sagt københavneri på noget tidspunkt. Så det er meget interessant, men jeg synes, det er imponerende, at de har været helt i Esbjerg og Aarhus.
Glimrer ved deres fravær
Teaterdirektøren påpeger desuden, at det ikke kun var aviserne, som ikke havde fundet vej til Randers, og siger, at man aldrig ville se en lignende situation i for eksempel fodbold.
- Det, som primært undrer mig, er, at den nationale interesse for det, som sker i Danmark åbenbart ikke er til stede. Det gælder jo også TV 2’s landsredaktion eller DR’s landsredaktion, der vælger også at glimre ved deres fravær, og det undrer mig, siger Peter Westphael.
- For mig at se svarer det til, at hvis vi har et helt Danmark, så for eksempel, hvis man nu i Superligaen valgte kun at bringe fodboldkampene, når Brøndby og FCK spillede mod hinanden, og så var det et regionalt anliggende, når Randers slår AGF. Det giver bare ikke mening.
Se et interview med Peter Westphael i videoen øverst i artiklen.