Aarhusiansk Michelin-restaurant går konkurs
Gastromé har måttet smide viskestykket i ringen. Der mangler indtægter til at betale husleje og lønninger.
Den aarhusianske Michelin-restaurant Gastromé er gået konkurs. Det skriver Århus Stiftstidende.
Konkursbegæringen kommer ovenpå mange måneders nedlukning, som har sat en stopper for restaurantens indtjening.
- Vi må bare erkende, at syv måneders nedlukning i de seneste 12 måneder, og stramme restriktioner i de måneder, vi har haft åbent, gør, at en restaurant som vores ikke kan overleve, siger Søren Jakobsen.
Han har sammen med makkeren William Jørgensen drevet restauranten siden 2014.
Ventetiden på hjælpepakkerne har gjort det svært
Der er ikke penge i virksomheden til at betale lønninger og husleje. Derfor er konkursen begæret, oplyser Gastromé.
Søren Jakobsen påpeger, at de hjælpepakker, der er tilgængelige, ikke har været tilstrækkelige til at dække det underskud, der har været på grund af nedlukningen.
Og så mener han, at ventetiderne på udbetalingerne af hjælpepakkerne har gjort det svært at planlægge fremtiden.
Restauranten oplyser til Århus Stiftstidende, at det siden den 9. december ikke har været muligt at arbejde restauranten ud af krisen.
Flere konkurser i branchen
I marts sidste år måtte Kadeau-koncernen, der stod bag to Michelin-restauranter, smide viskestykket i ringen og begære konkurs.
I maj samme år kunne koncernen udmelde, at den var blevet reddet af en række investorer. Michelin-Restauranterne i København og på Bornholm er siden genopstået.
På landsplan blev der i 2020 registreret 288 konkurser i hotel- og restaurationsbranchen. Det viser tal fra brancheorganisationen Horesta.
149 af konkurserne fandt sted i Region Hovedstaden. Det dækkede over en stigning på 61 procent sammenlignet med det gennemsnitlige antal af konkurser fra 2015 til 2019.