Afsløring: Dømt vanvidsbilist har kriminel løbebane bag sig

Mohamad Tarek Younes blev i 2020 dømt for tyveri, og forsøg på indsmugling af hash og mobiltelefoner i arresten samt vidnetrusler. Politiker vil have sagen undersøgt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Mohamad Younes blev efter biljagten og ulykken efterlyst med dette billede. Foto: Østjyllands Politi

Da 21-årige Mohamad Tarek Younes torsdag blev kendt skyldig og i dag, fredag, idømt fire års fængsel for blandt andet at have påkørt og kvæstet politibetjenten Stefan Nymann i det vestlige Aarhus i juni 2021, var det den foreløbige kulmination på en række kriminelle aktiviteter i den unge mands liv.

Det kan TV2 ØSTJYLLAND afsløre på baggrund af en aktindsigt i dokumenter fra Retten i Aarhus.

Rækken af kriminelle forhold får nu et aarhusiansk byrådsmedlem til at foreslå en undersøgelse af Aarhus Kommunes ageren.

- På baggrund af denne sag vil jeg tage det op i byrådet og se på, hvad socialforvaltningen konkret har gjort, og hvordan vi har været inde over, siger Jakob Søgaard Clausen fra Dansk Folkeparti til TV2 ØSTJYLLAND.

Dømt for trusler i 2020

Af dokumenterne fremgår det, at Mohamad Tarek Younes i sommeren 2020 blev kendt skyldig og idømt fire måneders ubetinget fængsel. 

Dommen dækker over en række forhold lige fra simpelt tyveri over forsøg på indsmugling af mobiltelefoner i fængslet til vidnetrusler med kniv.

Om eftermiddagen den 12. april 2020 kastede han således, ifølge dommen, en telefon over fængselsmuren ved arresten i Viborg, men blev opdaget af fængselspersonalet. Efter den mislykkede aktion, forsøgte han at smugle en telefon ind i arresten 2. maj, men også her blev han, ifølge dommen, afsløret.

Det var her ved arresten i Viborg, at Mohamad Younes forsøgte at smugle en telefon ind. Foto: Lars Schmidt

Blot tre dage senere var han igen i aktion, da han sent om aftenen den 5. maj fremviste en kniv til et vidne i en på tidspunktet verserende sag og forsøgte dermed, ifølge dommen, at true vidnet til at afgive falsk forklaring i retten. Endelig blev han ugen efter taget med 11,5 gram hash.

Af retsdokumenterne fremgår det desuden, at Mohamad Tarek Younes gennem tiden har modtaget i hvert fald 15 bødeforlæg. Det er dog uklart, hvad bøderne dækker over.

"Det har tydeligvis ikke været godt nok"

Men turen gennem retssystemet og dommen i 2020 fik tilsyneladende ikke Mohamad Tarek Younes til at indstille sine kriminelle aktiviteter.

Det viser fredagens dom i Retten i Aarhus, hvor Mohamad Tarek Younes blev idømt fire års fængsel for 35 lovovertrædelser.

Hovedanklagerne handlede om påkørslen af betjenten Stefan Nymann, mens de øvrige 28 forhold handlede om andre lovovertrædelser - blandt andet færdselsovertrædelser og vold.

Han blev frikendt for tre forhold, der omhandlede våben- og færdselsloven.

Stefan Nymann mistede bevidstheden ved ulykken og var i livsfare en måned efter. Foto: Øxenholt Foto

Jakob Søgaard Clausen fra Dansk Folkeparti ønsker med dommene in mente svar på, om de sociale myndigheder - herunder Aarhus Kommune selv - gør nok for at forhindre, at unge fortsætter en kriminel løbebane.

- Det har tydeligvis ikke været godt nok. Og han har jo også været ude og prale med, at han er kendt som vanvidsbilist i området. Det siger noget om, at der er nogen inden for de offentlige myndigheder, som har svigtet, siger han.

Stod frem som vanvidsbilist

Jakob Søgaard Clausen henviser til et videoklip fra en nyhedsudsendelse på TV2 ØSTJYLLAND i januar 2021. Klippet blev også bragt i flere andre medier.

I nyhedsindslaget, som netop handler om et nyt tiltag mod hasarderet kørsel, giver den 21-årige blandt andet udtryk for, at han er vanvidsbilist, og at han ikke respekterer et rødt lys.

Se og hør hans udtalelser fra indslaget her:

Mohamad Tarek Younes trak efterfølgende sin udtalelse tilbage. Men godt et halvt år efter blev han anholdt i sagen om påkørslen af Stefan Nymann.

- Det er bekymrende, og derfor er det vigtigt, at vi får fokus på det, siger Jakob Søgaard Clausen.

Han undrer sig også over, at Mohamad Tarek Younes kunne være på fri fod, når der lå så mange sigtelser på ham op til dagen, hvor han ramte betjenten under en politijagt.

- Folk, der begår gentagne lovovertrædelser, skal ikke færdes frit i vores samfund. I Dansk Folkeparti synes vi, at man skal have hårde og konsekvente straffe, og det tyder det på, at der ikke har været tale om her. Vores retssystem skal være noget mere hurtigt, effektivt og konsekvent i forhold til at sikre, at de lovovertrædelser, man bliver sigtet for, kommer for retten, så man ikke samler til bunke, som det er sket her, siger han.

Svære psykiske og fysiske mén

TV2 ØSTJYLLAND har forelagt artiklens oplysninger for Mohamad Tarek Younes gennem hans forsvarer, Tobias Engby. 

Han oplyser, at han ikke har indsigt i de tidligere sager, som TV2 ØSTJYLLAND skriver om.

De har endnu ikke besluttet, om de vil anke dommen, men den 21-årige aarhusianer har gennem hele sagen nægtet sig skyldig i flertallet af de forhold, han var tiltalt for.

Under retssagen forklarede Mohamad Tarek Younes, at han aldrig så Stefan Nymann og først efterfølgende fandt ud af, at han havde ramt en betjent under flugten.

Stefan Nymann har i dag svære mén som følge af ulykken. Foto: Privatfoto

Stefan Nymann blev umiddelbart efter ulykken lagt i koma og var i livsfare i en periode på cirka en måned.

Han pådrog sig en hjerneblødning med i omegnen af 50 punktblødninger i forbindelse med ulykken og sidder i dag i kørestol. Han er lammet i højre side og har nedsat syn. Han får primært mad gennem en sonde, er svært talebesværet og har nedsat funktion i venstre side. 

Han har svære psykiske mén efter ulykken og har, ifølge sin advokat, mistet muligheden for at leve et normalt og aktivt liv.

TV2 ØSTJYLLAD har løbende været i kontakt med familien Nymann.

Familien Nymann har sendt TV2 ØSTJYLLAND dette billede. Foto: Privat

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her