Alle grøntsager kan ryge i en bolognese: App tager kampen op mod madspild

App videresælger mad, der ellers stod til at ryge i skraldespanden

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
VIDEO: Rester til frokost, grøntsager i bolognesen - det var nogle af de råd mod madspild, der blev indsamlet tirsdag.

Tirsdag er ikke alene grundlovsdag og fars dag. Det er også FNs internationale miljødag.

Og den anledning brugte folkene bag appen 'Too Good To Go' til at gøre opmærksom på de 700.000 ton mad, vi smider ud i Danmark om året. Mad, som kunne være spist i stedet for at ende som skrald.

Derfor var repræsentanter på gaden i Aarhus for at samle gode råd til at undgå madspild og reklamere for deres app.

Der samles gode råd ind til at undgå madspild i Aarhus.

- Alle grøntsager kan bruges i en bolognese, der kan man bare fyre alt i, lyder rådet fra Kristian Matzen fra Aarhus.

Et andet:

- Jeg spiser altid rester til frokost, fortæller Sarah Devantie, der arbejder på en restaurant i Vejle.

Her er et andet råd fra en borger i Aarhus til at undgå madspild.

Too Good To Go er en app, hvor restauranter, cafeer, bagerier og lignende kan sælge deres rester i stedet for at smide dem ud. Appen er gratis, men brugerne betaler typisk mellem 20 og 40 kroner for overskudsmaden.

- Det er win-win. Butikkerne tjener penge på noget, de ellers ville have smidt ud, og folk får mad til gode penge, som de kan nyde, siger Nicoline Rasmussen, marketingchef i 'Too Good To Go'.

Nicoline Rasmussen, marketingchef i 'Too Good To Go', var tirsdag på gaden i Aarhus.

Særligt mange yngre mennesker, som TV2 ØSTJYLLAND tirsdag mødte på gaden i Aarhus, synes godt om konceptet.

- Jeg arbejder selv på en restaurant, og jeg har da tit tænkt, at det mad, der bliver smidt ud, kunne bruges bedre siger Sarah Devantie.

Gjorde ondt i hjertet at smide ud

En af de virksomheder, der benytter sig af appen, er hotelkæden Scandic. Det er særligt resterne fra deres buffeter, som nu sælges videre i stedet for at ryge ud.

- Det gjorde jo ondt i hjertet på en fagnørd at se det gå til spilde, men i dag har vi mulighed for at give det til andre, siger Torben Rohde, køkkenchef Scandic Aarhus City Hotel.

Lige nu er der 57 madsteder, der bruger appen i Aarhus. Og selvom der er spisesteder andre steder i Østjylland, der også bruger den, vil 'Too Good To Go' gerne udvide i regionen.

- Vi vil have alle med, som har madspild, og der kan helt sikket gøres mere, og vi kan altid få flere butikker med  også i Østjylland, siger Nicoline Rasmussen.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her