Antenneforening tror ikke på Stofa: - Det er et trick
Uenigheden mellem Stofa og Antenneforeningen Aarhus er endt i et grimt brud. Antenneforening kalder nyt tilbud et trick.
Efter ugers ballade om Antenneforeningen Aarhus' beslutning om at købe Stofa ud af samarbejdet går Stofa nu i pressen med en udstrakt hånd.
TV- og internetudbyderen vil genforhandle den aftale, som allerede er blevet afvist af antenneforeningen.
- Vi er rigtig kede af, at så mange kunder lige nu er frustrerede over at miste Stofa som udbyder af TV og internet. Der er ikke noget, vi hellere ville end at beholde vores mangeårige kunder i Aarhus.
- Derfor vil vi også endnu en gang række hånden frem mod Antenneforeningen Aarhus og sige, vi vil gerne lave en aftale, siger Lise Bering, direktør for salg og produkter hos Stofa, i en skriftlig kommentar, som er blevet sendt rundt til medier.
Antenneforeningen Aarhus giver dog ikke meget for udmeldingen. Michael Jakobsen, der er direktør for Vios, foreningens nyoprettede selskab, mener, udmeldingen fra Stofa kun er givet for at lægge pres på antenneforeningens medlemmer.
- Stofa ved godt, at det er et gammelt tilbud, de går ud med, som ikke kan lade sig gøre nu. Det er et trick for at presse og skaber kun mere forvirring. Det er en ærgerlig tilgang, siger Michael Jakobsen.
88 millioner for at købe Stofa ud
Parternes strid begyndte tidligere på året, da voldgiftsretten slog fast, at antenneforeningen kunne købe Stofa ud af det fælles anlæg for 88 millioner kroner.
Ifølge foreningens advokat, Torkil Høg, inviterede antenneforeningen efterfølgende Stofa til et møde den 23. september i et forsøg på at finde fælles fodslag efter voldgiftsrettens afgørelse.
- Det var antenneforeningen, der rakte ud til Stofa efter voldgiftssagen, hvor retten slog fast, at prisen på det fællesejede net var langt lavere end det, Stofa havde forlangt. Antenneforeningen ville gerne have fundet en løsning, hvor Stofa fortsat kunne være internetleverandør, men Stofa afslog antenneforeningens tilbud på stedet, siger Torkil Høg.
Ifølge Lise Bering fra Stofa har der over en årelang periode løbende været forhandlinger.
- I forbindelse med antenneforeningens endelige bekræftelse af, at de ville udnytte køberetten til anlægget, åbnede antenneforeningen op for en for en dialog, og det svarede vi naturligvis positivt på. Begge parter har løbende rakt ud til hinanden.
- Og der har været en drøftelse om at fortsætte med samarbejdet om både TV og bredbånd, men vi så aldrig de kommercielle vilkår og heller ikke den konkrete tekniske løsning, siger Lise Bering.
Stofa afviste forhandlingsrum
Antenneforeningen Aarhus fortæller, at den foreslog Stofa en aftale om at skabe et forhandlingsrum indtil den 1. februar 2023. I den model ville Stofa skulle betale et beløb for at bruge anlægget fra 1. december, som er den dato, det fællesejede net bliver overdraget til antenneforeningen, efter Stofa er blevet købt ud for 88 millioner kroner.
- Det ville give medlemmerne mere tid til at omstille sig, og det ville give tid til at kunne forhandle en aftale på plads med Stofa om at kunne fortsætte som leverandør af bredbånd på lige vilkår med andre udbydere. Men det afslog Stofa desværre, siger Michael Jakobsen, direktør i Vios.
Lise Bering bekræfter tilbuddet. Men hun oplevede ikke, at antenneforeningen reelt var klar på at etablere et samarbejde.
- Vi kunne ikke blive enige. Præmissen for et sådan forhandlingsrum ville være en gensidig forventning om, at vi kunne samarbejde på sigt. Vi foreslog i stedet, at antenneforeningen kunne udskyde betaling og overtagelse af nettet og alternativt en flerårig aftale, hvor antenneforeningen stille og roligt kunne få etableret sit nye selskab og få styr på tingene, siger Lise Bering.
Antenneforeningen mener dog ikke, det ville give mening at udskyde overtagelsen af nettet af frygt for, at Norlys, der ejer Stofa, lægger fiber ud i Aarhus og bliver en konkurrent til antenneforeningens coax-net.
- Det udhuler antenneforeningen og dens kundegrundlag, og hvis Stofa fik flyttet for mange over på deres eget anlæg, ville det gå udover resterende medlemmer, siger formand for antenneforeningen Jesper Pedersen.
Stofa vil forhandle inden 30. november
Lise Bering fortæller, at Stofa stadig gerne vil forhandle med antenneforeningen om en løsning og håber, at medlemmernes mange frustrationer over udsigten til at skifte udbyder, kan få modparten tilbage til forhandlingsbordet.
- Det berører os meget at se, hvordan kunderne bliver påvirket. Særligt de ældre borgere, der bliver pålagt en opgave, de ikke har bedt om. Vi anerkender, at vi står i en ny situation, hvor antenneforeningen ejer anlægget. Vi vil ikke forhandle i pressen, men lad os nu komme tilbage til forhandlingsbordet og finde en løsning inden 30. november, siger Lise Bering.
Michael Jakobsen fra Vios afviser, at det er muligt at lave en ny aftale inden 1. december.
- Vi vil gerne tale fremtid med Stofa. Men kun en model, hvor Stofa er udbyder på lige vilkår med andre leverandører. Det vil vi gerne række en hånd ud til, siger han.