Arkitekt om udviklingen i Aarhus: - Det er dødærgerligt
Bruno Viuf Larsen, der er arkitekt og formand for Foreningen for Bykultur i Aarhus er meget lidt begejstret for den rivende udvikling i Aarhus, hvor gammelt byggeri bliver revet ned, og nyt skyder op.
Obs.: Artiklens billede er udskiftet søndag kl. 19.20. Projektet blev reduceret med én etage i forbindelse med byrådets behandling i efteråret, hvilket det nye billede afspejler.
Aarhus er med over 1000 år på bagen en af Danmarks ældste byer.
Men det bliver sværere og sværere at få øje på, for byen er i disse år under voldsom forandring.
En forandring, der i nogles øjne er både tilfældig og usammenhængende. En af dem er arkitekt og formand for Foreningen for Bykultur i Aarhus, Bruno Viuf Larsen.
Han er blandt andet stærkt utilfreds med planen om at bygge en ny, stor og moderne bygning i den gamle middelalderby overfor DOKK1.
- Jeg er rigtig ked af, at man fjerner det ældste hus i Aarhus syd for åen. Det synes jeg da er dødærgerligt, siger Bruno Viuf Larsen, arkitekt og formand for Foreningen for Bykultur i Aarhus, til TV2 ØSTJYLLAND.
Han mener, at projekter som dette kan være med til at ødelægge oplevelsen af Aarhus.
- Byen består jo af mange kvarterer, og netop middelalderbykernen kan vi ikke lave om igen. Den er så identitetsskabende for byen. Det skal vi passe meget på ikke at ødelægge, siger Bruno Viuf Larsen.
Han frygter, at aarhusianerne i fremtiden vil glemme, hvad det vil sige at være aarhusianer, hvis man ikke bevarer de gamle og historiske bygninger.
Bruno Viuf Larsen mener, at der er et problem med måden, Aarhus kommune håndterer byggesagerne på.
Han kritiserer kommunen for at tilpasse deres lokalplan til byggerierne, fremfor at tilpasse byggerierne til lokalplanen.
- Kommunen styrer ikke selv udviklingen. De laver bare lokalplanen, så den passer til byggerierne, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.
Ifølge Bruno Viuf Larsen har investorerne for meget magt i disse situationer.
TV2 ØSTJYLLAND arbejder på at få en kommentar fra politikere i Aarhus Kommune og opdaterer efterfølgende artiklen. Se hele interviewet med Bruno Viuf Larsen nedenfor.