Beboerne i Bispehaven er stadig utrygge

Østjyllands Politi erkender, at der fortsat er problemer i det aarhusianske boligområde

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere betjente på gaden og øget samarbejde med boligforening og kommune har ikke været nok til at vende udviklingen i det belastede boligområde Bispehaven i Aarhus.

Det må Østjyllands Politi erkende efter, at Rigspolitiet i dag har offentliggjort sin årlige undersøgelse kaldet 'Tryghedsindekset', som tager temperaturen trygheden og kriminaliteten i blandt andet udsatte områder i Danmark.

- Selvom vi synes, vi har styrket indsatsen, så er det åbenbart ikke sådan, at borgerne oplever det. Det er vi kede af, siger vicepolitiinspektør og leder af lokalpolitiet i Aarhus Leif Benny Kristensen til tv2oj.dk.

Bispehaven er det boligområde, hvor næstfærrest svarer, at de er trygge. Området indtager 25. pladsen ud af de 26 områder i undersøgelsen - kun overgået af Gadehavegård i Taastrup.

Her føler færre sig trygge

51,9 procent af beboerne har i 2015 tilkendegivet, at de føler sig trygge, hvor tallet for for 2014 var 55 procent.

Det tal hænger sammen med, at beboerne også er dem, der oplever mest utryghedsskabende adfærd som uro og kriminalitet i deres område. Det er særligt ballade på gadeplan, som er problemet, mens færre oplever vold og trusler.

Flere års indsats

Ifølge Leif Benny Kristensen er årsagen formentlig, at spørgeskemaundersøgelsen er foretaget i løbet af sommeren, hvor problemerne i området var på sit højeste.

- Der har været en del uro i sommer, og det er det, vi kan aflæse i undersøgelsen. Mange unge har været generende derude, men det skal ikke være en bortforklaring, siger han og fortæller, at Bispehaven er et af politiets fokusområder:

- Vi har stemt dørklokker og uddelt foldere for at vise, at vi er til stede. Hver gang en borger har anmeldt noget, så har vi ringet for at følge op og høre, hvordan det er gået.

Boligområdet Bispehaven ligger fortsat på regeringens ghettoliste, ligesom det også er tilfældet for Gellerupparken i Brabrand.

I Gellerupparken og Toveshøj er beboerne til gengæld blevet mere trygge sammenlignet med sidste år. Her svarer 74,7 procent, at de føler sig trygge. Det er en stigning på omkring ni procentpoint (65,5 procent i 2014).

- Vi har været i gang i flere år i Gellerupparken og Toveshøj, hvor vi har en lokal politistation og har fået nogle samarbejdsrelationer. Det er det, vi har gang med at opbygge i Bispehaven, forklarer Leif Benny Kristensen.

Fælles for både Bispehaven og Gellerupparken/Toveshøj er, at tilliden til politiet er stigende.

Du kan se hele Rigspolitiets undersøgelse af trygheden i Danmark ved at klikke her.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her