Cecilie snuste til mandefag med 50 andre piger

Maskinmesteruddannelsen i Aarhus har problemer med at tiltrække piger

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er 1.000 studerende på maskinmesterskolen i Aarhus.

Ud af dem, er der kun 15 af dem, der er piger.

- Selvfølgelig savner vi noget kvindeligt nærvær, uden at det lyder forkert, siger Jesper Ovesen, der studerer på maskinmesteruddannelsen.

Men håbet er ikke ude.

I dag var 50 gymnasiepiger fra Randers Statsskole forbi for at se lidt på forholdene ved det, der bliver kaldt ’Girl day in science’.

Blandt dem var Cecilie Christensen. Hun håber at skulle læse til advokat, men er efter besøget på maskinmesterskolen ikke helt afvisende. Der er nemlig også job som energirådgiver og projektleder at hente via den uddannelse.

- Det kunne måske godt være en plan b, hvis det med jura-studiet ikke fungerer, siger Cecilie Christensen.

På maskinmesterskolen vil man gerne tiltrække de kvindelige studerende, og man har måske ikke været god nok til det, mener rektor på skolen.

- Det vi måske skal være bedre til, er at tydeliggøre, at det ikke bare er en mandeverden, og det er ikke bare mandejob, siger Anders Sørensen, rektor på Aarhus Maskinmesteruddannelse.

Til gengæld skal det ikke være et mål i sig selv, at flere kvinder uddanner sig som maskinmestre.

- Det er vigtigt, at vi ikke bliver så gode til at skaffe kvindelige studerende, at det bliver på en falsk baggrund, siger rektor Anders Sørensen.

Se mere i indslaget øverst i artiklen. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her