De er rejst ud midt i corona-stormen: - Vi har ikke fortrudt et sekund
Pernille og André Østergaard stævnede i september ud fra Kaløvig Bådehavn med kurs mod fjerne kyster. Siden har coronaen betydet store ændringer i hele verden.
De har gjort det, som mange af os formentlig drømmer om.
27-årige Pernille og 23-årige André Østergaard har meldt sig ud af hamsterhjulet og dedikeret deres liv til at sejle verden rundt i deres sejlbåd Cleo.
I midten af september sejlede de fra Kaløvig Bådehavn nord for Aarhus, og sidenhen er der blevet indført den ene restriktion efter den anden i de lande, turister normalt rejser til.
Det har dog ikke fået dem til at fortryde beslutningen.
- Ikke et eneste sekund. Det er meget federe at være her. Der er meget mere frihed. Der er meget liv og glade dage. Her er 30 grader og høj sol hver dag, fortæller Pernille og André fra deres nuværende destination på Tenerife.
De kan dog tydeligt se og mærke, at coronapandemien har lagt verden ned - især på De Kanariske Øer, som de begge har besøgt tidligere i deres liv.
Tomme strande og hoteller
- Mange hoteller er lukket ned, og der er ikke så mange varer på hylderne. Jeg husker Gran Canaria for proppede strande og turistbusser, og nu er der alt for meget plads på stranden, og liggestolene ligger stablet oven på hinanden. Det gør ondt at se, siger André Østergaard.
De oplever generelt, at de lokale er glade for, at de er rejst til deres land og støtter dem i en tid, hvor der er langt færre turister end normalt.
- Vi har kun mødt positive mennesker. Vi har lige handlet til Atlanterhavsturen. Vi spredte den ud på to store supermarkeder, og de var meget taknemmelige, for at vi støttede deres biks. De er ikke sure og frygter, at vi spreder smitte, fortæller de.
Fester på båden
De har indtil nu været i Danmark, Holland, Frankrig, Portugal, Spanien, Gran Canaria og Tenerife, og udover krav om mundbind og de lokales taknemmelighed har coronapandemien ikke fyldt meget hos dem, som de har indtrykket af, at den gør hos mange i Danmark.
- Det passer faktisk med, at der er indført flere restriktioner, når vi er sejlet ud af et land.
Selv har de også indført retningslinjer på deres egen lille båd.
- Vi er vores egen lille smittekæde, og så har vi mødt et ungt brødrepar fra Esbjerg, som vi har fulgtes med, og som også er blevet en del af vores kæde. Og så tager vi mindre ud og spiser. Har vi brug for en fest og drikker øl, gør vi det på båden i stedet for inde i byen. Der er heller ikke rigtig et natteliv. Hvis det er, fordi vi skal på land, er det, fordi vi skal noget vigtigt som at hente mad eller vaske tøj, fortæller de.
Vælger paradis b frem for a
I dag drager de over Atlanten. 21 dage på havet, regner de med, at det bliver til.
- Det bliver vildt spændende. Vi har sejlet ni døgn i Stillehavet uden at se land, men det er første gang over Atlanten.
I den forbindelse har de passet ekstra meget på ikke at blive smittet. Caribien kræver nemlig en negativ coronatest, før de kan sejle ind i området. Det samme gør de, hver gang man ankommer og forlader et nyt land.
Er der noget, som I ikke kan på grund af corona?
- Det eneste er et eller andet ovre i Caribien, som vi ikke kan sejle til, men så har vi fundet et andet sted, der er mindst lige så fedt. Vi vælger paradis b frem for paradis a.
Ombord har de også seks gaster, der bidrager økonomisk, men også praktisk og især socialt. Gasterne skiftes løbende i løbet af turen, og nogle af dem, der havde meldt sig til, har valgt at springe fra på grund af COVID-19. De er dog fuldt bemandet.
Har du lyst til at følge deres tur, kan du gøre det på Instagram via linket her eller via Facebook.
Kæresteparret har ikke nogen tidshorisont for deres jordomrejse.