Det begyndte som en utopisk drøm - nu er par kommet i mål

Malene Løkke og Aske Frederiksen kastede sig hovedkulds ud på en vild rejse. Særligt én ting vil de tage med hjem.

Udgivet

Et par fra Aarhus har netop bestået det, de selv kalder "en ekstrem Ikea-test".

På 500 dage har Malene Løkke og Aske Frederiksen trampet sig gennem 25.109 kilometer i pedalerne på deres tandem.

Fra Aarhus til Australien.

Målet var at nå den anden side af jorden på to hjul og uden at boarde et fly. Det har ført dem gennem 30 lande i alt slags vejr.

- Det føles helt vildt og meget uvirkeligt, siger Aske Frederiksen.

Projektet har de kaldt 'Endnu et eventyr', som de også har delt ud af på sociale medier.

Her kunne man også følge dem, da de kort før målstregen var tæt på at vinke farvel til deres mission.

Måtte trække 20 kilometer i regnvejr

Det er efterhånden halvandet år siden, at parret satte fødderne synkront i pedalerne og efter års dagdrømmeri rullede ud af Aarhus. Med sig havde de minimal oppakning, og en cykel kun drevet af deres egen rugbrødsmotor.

Parret har minimalt med tøj med på rejsen. Udover det har de telt, sovegrej, toiletsager, kamera- og droneudstyr, kogegrej og lidt service. / Foto: Privatfoto, Sailing Yolene/Instagram

Det mest nødvendige var planlagt, men ikke detaljerne. Der skulle være plads til at møde mennesker og forfølge oplevelser, de blev draget af undervejs.

De har set vild natur, mødt lokale, de kun kunne kommunikere med via fagter, og så blev de også selv lidt af en seværdighed, når de kom rullende på den ekstra lange jernhest.

- Det har overrasket mig positivt, at folk er så venligt stemt overfor fremmede mennesker. Det tager jeg med mig hjem, hvor jeg gerne vil blive bedre til bare at give en kop kaffe til en fremmed, siger Malene Løkke.

Der har dog også været udfordringer.

Parret er kun punkteret tre gange i løbet af deres tur. Bagerst på cyklen ses det reservedæk, de dog hurtigt fandt ud af, var en nødvendighed.

Som da de punkterede i Kroatien og måtte trække cyklen 20 kilometer i regnvejr. Og da de ankom til Singapores containerhavn, og det viste sig, at det var umuligt at komme med båd til Australien på den tid af året.

Indtil de tilfældigt mødte den rette person.

Her er parret - og cyklen på vej ombord på en flodtaxa, der skulle tage dem op ad Rajang-floden og ind til Borneo.

For da de søgte overnatning i byen, åbnede et dansk par dørene for dem. De var i sagens natur interesserede i projektet - og ikke mindst hvordan de cykelglade aarhusianere havde tænkt sig at komme til Australien.

Højt oppe i bjergene i Kirgisistan.

Manden viste sig at arbejde i Mærsk, og ad omveje fik han arrangeret, at de kunne komme med på et af containerskibene.

- Vi havde jo denne her utopiske drøm om at rejse til Australien uden at flyve, og så mødte vi lige det eneste menneske, der kunne få det til at ske, siger Malene.

Parret har da efterhånden også en vis erfaring i at stå i ekstreme situationer sammen.

Selvom hedebølgen rasede i Thailand, måtte de op på 'hesten' og afsted.

Har boet i en taske i flere år

32-årige Aske Frederiksen og 29-årige Malene Løkke mødte hinanden for fem år siden, da de boede i et kollektiv sammen i Aarhus.

Og der gik ikke lang tid, før de tog hul på deres første eventyr sammen. Det førte dem rundt i Europa i en kassevogn, de selv havde renoveret. Derefter boede de et år i Danmark i en lille autocamper, inden de tog turen til Grønland.

Parrets mission

Malene og Aske vil cykle fra Aarhus til Australien uden at rejse med fly.

For dem handler det ikke om at udskamme flyrejser, men at sætte et benspænd for sig selv.

De har holdt deres budget på cirka 100.000 kroner ved at sove i telt og spise billigt.

Her arbejdede de som guider og bidrog med genopbygningen af en bjælkehytte.

Det ene eventyr afløste det andet, og det betyder også, at parret i nu tre år har haft størstedelen af deres ting opmagasineret.

- Vi elsker at være på farten, men vi har boet i vores tasker i så lang tid nu, at jeg også glæder mig til en langsom morgen med en brunch - eller bare det at have sit eget køkken at lave mad i, siger Malene Løkke.

Malene har ført dagbog i løbet af rejsen, og så har de dokumenteret deres oplevelser med video og billeder. Rejseformen tillader ikke souvenirs, men en enkelt fletkurv har sneget sig med. / Foto: Privatfoto

Alligevel er det lidt en ambivalent følelse, at turen nu er slut. Parret har dog ikke vendt næsen mod Danmark endnu.

Skal ikke hjem

For det er en omvæltning efter halvandet år på farten, at de ikke hver dag skal op og cykle.

- Det med pludselig bare at være færdig. Det er fedt, men også lidt en downer. Man skal lige omstille sig, siger Aske Frederiksen.

På rejsens sidste etape ombord på Mærsk-skibet Semakau friede Aske til Malene. - Jeg synes, det kunne være en sjov historie, at det blev netop der, siger han.

Oprindeligt var planen at vende hjem til jul. Men de er blevet enige om, at omstillingen sker bedst ved ikke at vende hjem til et koldt og mørkt Danmark.

Derfor har parret udsat hjemrejsen til en gang i foråret.

- Vi er midlertidigt fyldt op. Nu handler det om at få en hverdag i Australien. Men jeg er sikker på, at der ikke går længe, før vi begynder at snakke om det næste eventyr, siger Aske Frederiksen. 

Her har både fødder og dæk ramt australsk jord, og parret skal lige forstå, at det rent faktisk er lykkedes dem uden at flyve.

Parret regner heller ikke med at have cyklet deres sidste tur på jernhesten med to sadler. Når de kommer hjem, håber de at få lov til at fortælle om deres tur og vise cyklen frem til foredrag.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her