Et lettelsens suk i Aarhus: - Det er fantastisk
Vor Frue sogn undgik med nød og næppe at blive tvangslukket, og det vækker glæde hos politikere, kulturinstitutioner og lokale borgere.
Kort før middag fredag kastede Sundhedsministeriet en kærkommen redningskrans ud til Vor Frue sogn i Aarhus. I flere dage har sognet nemlig balanceret på grænsen af en tvungen nedlukning, og det var forventet, at man ville overskride de fastsatte grænser ved offentliggørelsen af smittetallene klokken 14.
Inden det gik så galt, offentliggjorde Sundhedsministeriet dog, at man har valgt at hæve grænsen for incidenstal til 1000 smittede per 100.000 indbyggere i sognet.
En nødvendig redning, da sognet krydsede den hidtidige grænse på 600 klokken 14.
- Vi synes, det er fantastisk. Det er den rigtige beslutning, og det betyder, at vores gæster kan komme og få gode oplevelser, lyder det fra Jan Christensen, der er direktør ved Musikhuset i Aarhus.
Kulturinstitutioner som Musikhuset, politikere og erhvervslivet har alle holdt vejret i de seneste dage, og derfor er politisk ordfører for Socialdemokratiet i Aarhus, Anders Winnerskjold, også en lettet mand.
- Vi har været bekymrede fra politisk side. Det ville være rigtig ærgerligt, hvis vi skulle lukke ned igen, når vi er flot på vej igennem genåbningen, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.
Gæster fra hele landet
Var Vor Frue Sogn blevet tvunget til en nedlukning, ville det blandt andet gå ud over ARoS og Musikhuset.
Det ville være til stor frustration, da deres kundebaser spreder sig langt ud over sognet.
- Det ville være et frygteligt signal at sende, bare fordi der er et højt incidenstal i et enkelt sogn. Det er jo sådan, at det ikke bare er folk fra sognet, der besøger os. Det er fra hele landet, siger Jan Christensen fra Musikhuset.
Både turister og lokale er da også glade for, at man fortsat kan benytte sig af samtlige kulturtilbud i det centrale Aarhus.
- Det er da dejligt. Så kan vi måske komme på ARoS og se det, vi gerne vil. Det handler vel om, at man gerne vil holde tingene kørende, siger Linda Kristensen fra Espergærde
- Det ville være trist for alle, nu det endelig er kommet i gang igen. Folk er glade, hygger sig og har ferie, men hvis det er nødvendigt for at undgå en ny bølge, skal det jo gøres, siger Mette Bruun Mortensen fra Hasselager.