Flemming ledte i havnen: Hvis Nick ligger der, finder vi ham
Et privat eftersøgningshold afsøgte tirsdag inderhavnen i Aarhus i jagten på at finde den forsvundne Nick Langkjær Hansen
Der er blevet søgt i åen, i havnen og på gaderne efter Nick Langkjær Hansen fra Horsens, som forsvandt under en bytur i Aarhus' natteliv den 29. januar i år.
Selvom det er i dag er 44 dage siden, at han forsvandt, er det flere uger siden, at der har været nyt i sagen.
Det fik i dag, tirsdag, en mand fra Fyn til at tage sagen i egen hånd efter aftale med Nick Langkjær Hansens familie.
Manden hedder Flemming Christensen. Han er uddannet landinspektør og har sit eget firma Sensor Survey, som beskæftiger sig med søopmålinger.
Et super sensitivt ekkolod med en nøjagtighed på ned til et par millimeter blev til dagens eftersøgning taget i brug i Aarhus Havn i håbet om at finde Nick Langkjær Hansen. En eftersøgning, som desværre ikke bragte noget nyt med sig:
- Jeg vil sige så meget, at hvis den unge mand befinder sig på havbunden her, så finder vi ham også, fortæller Flemming Christensen til TV 2 | ØSTJYLLAND, som i dag afsøgte den del af havnen, hvor det er mest sandsynligt, at Nick Langkjær Hansen kan befinde sig.
Fandt Thomas Stralner med ekkolod
Ekkoloddet kaldes et "multibeam-ekkolod" - altså flerstrålet - og kan gengive et nøjagtigt billede af alt, hvad der ligger ovenpå havbunden. Det kan være alt fra cykler til skibsaffald. Også mennesker.
Grunden til, at havnen undersøges, er, at Nick Langkjær Hansen sidst blev set på videoovervågning den 29. januar kl. 5.47 ved McDonald's på Store Torv i Aarhus. Restauranten ligger ikke langt fra Aarhus Å og Havn.
At ekkoloddet er nøjagtigt og kan være brugbart i forbindelse med eftersøgning af forsvundne personer, er dokumenteret tidligere. Det var selv samme båd og ekkolod der fandt Thomas Stralner, som forsvandt i Randers i februar sidste år og som senere blev fundet død i havnebassinet.
- I sådan en havn her er der meget plumret vand. Det er ned på alle fire og lede. To dykkere kan måske afsøge 200-300 kvadratmeter i løbet af en formiddag. Vi har nu i løbet af et par timer undersøgt halvdelen af Aarhus Havn, fortæller Flemming Christensen om dagens eftersøgning.
Tidligere har Flemming Christensen også været med til at søge efter den 73-årige Nils Nicholaisen, som formodes druknet i Aarhus Havn.
- Hvorfor betaler politiet ikke?
Det særlige ekkolyd er en kostbar affære. Flemming Christensen anslår, at båd med udstyr har en værdi af mellem 3 og 3,5 millioner kroner og at der kun findes én udgave af udstyret i hele Danmark.
Det kan være en af forklaringerne på, hvorfor hverken politiet eller brandvæsnet er indehavere af ligeså nøjagtigt et ekkolod - nemlig at det koster mange penge.
Arbejdet med at lede efter Nick Langkjær Hansen, udfører Flemming Christensen og hans folk ganske gratis for at hjælpe familien. Han havde dog gerne set, at det var Østjyllands Politi og ikke familien, som havde kontaktet ham med henblik på hjælp.
- Jeg kunne håbe, at de (politiet, red.) ville dække mine udgifter sådan en dag her, siger Flemming Christensen, som skyder på, at dagens eftersøgning i havnen formentlig vil løbe op i 15.000 kroner.
Efter dagens opmålinger i havnen, sejler Flemming Christensen nu tilbage til Munkebo for at analysere de mange data. Ud fra 3D-kortene vil han kunne se, om der er noget, han har overset under sejlingen i dag, men han tvivler.
- Det er familiens håb, at vi kan finde ham, siger han.
Du kan komme med ombord på Flemming Christensens båd og høre ham fortælle om eftersøgningen med ekkolod i videoen øverst i artiklen.