Frisk aftale sikrer tusindvis fjernvarme til 2022-priser
Kredsløb Fjernvarme A/S, der leverer varme til over 300.000 indbyggere i Aarhus, lover nu, at kunderne i 2023 slipper for prisstigninger. Meldingen kommer få dage efter, at fjernvarmekunder i Odder er blevet varslet en stigning på 35 procent.
Efter det i sidste uge kom frem, at fjernvarmekunderne i Odder og omegn må se frem til en prisstigning på fjernvarmeregning i størrelsesordenen 35 procent, har det været et åbent spørgsmål, hvad fjernvarmekunderne i det øvrige Østjylland nu skulle forvente.
Det spørgsmål bliver nu besvaret for de ifølge selskabet 330.000 indbyggere i Aarhus-området, der får leveret fjernvarme fra Kredsløb Fjernvarme, og der er godt nyt til forbrugerne.
Der bliver nemlig ikke tale om prisstigninger i 2023. Tværtimod fastholdes prisen på 2022-niveauet. Det skriver Kredsløb Fjernvarme A/S i en pressemeddelelse.
- I en svær tid med prisstigninger og inflation er jeg glad for, at vi trods omstændighederne, står med det bedst mulige udfald for kunderne, siger Bjarne Munk Jensen, adm. direktør hos Kredsløb, i et skriftligt citat.
Direktør roser Ørsted
Ifølge Bjarne Munk Jensen er der særligt to årsager til, at aarhusianerne nu kan trække vejret roligt med tanke på næste års varmeregning.
Dels har det aarhusianske varmeværk penge på kontoen i form af et overskud, eller overdækning som det teknisk hedder, fra 2021, og derudover har Kredsløb Fjernvarme A/S indgået en aftale med Ørsted om, at Kredsløb den kommende tid betaler for fjernvarme baseret på træpilleprisen, selv om Ørsted altså skal fyre med dyrt kul.
- Ørsted har taget et stort samfundsansvar og bidrager til at holde prisen på fjernvarme nede på trods af de høje brændselspriser, lyder det rosende fra Bjarne Munk Jensen.
Ifølge Kredsløb Fjernvarme A/S betyder det, at en modtager i et standardhus på 130 kvadratmeter kan forvente en regning i 2023 på 12.252 kroner, mens lejlighedsforbrugeren med 75 kvadratmeters lebensraum forventet skal af med 6246 kroner.
Tirsdag har TV2 ØSTJYLLAND været i kontakt med Carsten Christensen, formand for Odder Varmeværk. Han fortæller, at de mandag var til møde med Ørsted, der nu har meddelt, at sidste uges ellers store varslede stigninger bliver mindre.
Hvad det økonomisk betyder, ved han ikke præcis endnu, da varmeværket skal have regnet på det, men det bliver i hvert fald stigninger et stykke fra de ellers varslede 35 procent.
Også andre forbrugerejede varmeværker kan ifølge TV2 ØSTJYLLANDs oplysninger få gavn af, at Ørsted selv udreder den økonomiske forskel mellem træpille- og kulpris, som ellers så ud til at ende hos forbrugerne.