Fuldt program når Aarhus bliver gastronomisk centrum
Når Aarhus bliver Europæisk Gastronomiregion, betyder det, at man kan deltage i flere end 100 madevents i løbet af 2017.
Gastromien blomstrer i Aarhus. Byen huser nu restauranter, der er belønnet med Michelin-stjerner og globale medier som Lonely Planet og New York Times bemærker byens gastronomiske niveau.
- Gastronomien i Aarhus udvikler sig enormt i disse år. Jeg oplever flere og flere nye restauranter, der har modet til at tage deres mad op på et helt nyt kulinarisk niveau. Og for mig er det mega interessant. Det viser, at fremtiden ser lys ud for Aarhus på madfronten, og det vil givetvis tiltrække endnu flere madskribenter, foodies og andre gastronomiske sjæle fra hele verden, siger Wassim Hallal, ejer af Restaurant Frederikshøj og ambassadør for Aarhus og Region Midtjylland som Europæisk Gastronomiregion 2017.
Derfor er der også interesse for at blive en del af programmet, når Aarhus bliver Europæisk Gastronomiregion 2017.
SE OGSÅ: Lokale producenter jubler over gastronomi-kåring
En af dem, der gerne vil være en del af programmet, er De Rullende Strandkokke, der samarbejder med Naturhistorisk Museum og Smag på Aarhus. De vil arrangere spiselige naturoplevelser for publikum i vandkanten.
- Det er fantastisk, at der kommer endnu større fokus på maden i vores region. Det giver os mulighed for at tage folk med ud i naturen og vise dem, hvor stort et spisekammer vores allesammens natur egentlig er, siger Lars Brøndum, biolog og forskningsassistent ved Naturhistorisk Museum i Aarhus.
SE OGSÅ: Festivalchef: Kåring har stor betydning
Det er Food Organisation of Denmark, der i samarbejde med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Aarhus Kommune og Region Midtjylland, planlægger programmet for Aarhus som Europæisk Gastronomiregion 2017. Direktør hos Food Organisation of Denmark, Pelle Øby-Andersen, ser store perspektiver i det nu offentliggjorte program. Samtidig vurderer han, at titlen kan åbne mange døre for madiværksættere i Aarhus og Region Midtjylland.
- Det åbner nogle vigtige døre for alle, der arbejder med mad i Region Midtjylland. Ikke kun til Europa, men til hele verden. Derudover vil titlen forhåbentlig få madbranchen i Region Midtjylland til at stå endnu tættere sammen om at udvikle maden i regionen, siger Pelle Øby-Andersen.