Her er vinderen af DM i hotdog
I dag blev Nordens største madfestival, Food Festival, på Tangkrogen i Aarhus afsluttet med det prestigefyldte Danmarksmesterskab i Hotdog.
Ved Hotdog DM skal man kigge langt efter den klassiske ristede pølse i blødt hvidt brød.
Til Food Festival i Aarhus, hvor konkurrencen finder sted, er kreativiteten sat på prøve, og der er gennem årene blevet serveret alt fra sorte pølser til pølser uden kød.
I år løb Memu fra Vejle for andet år i træk med titlen som danmarksmester i at lave hotdog.
- Det er en kæmpe forløsning, men mest af alt er vi bare glade for at være med og støtte op om et godt arrangement, siger Michael Munk fra Memu til TV2 ØSTJYLLAND.
De har arbejdet hårdt for at vinde og arbejdet meget med smag og konsistens, siger kokken.
Hotdoggen indeholder sødmælksbrød, som er dampet og friturestegt, pølse med svin, Arla Unika ost, skovæblecreme, blåskimmelost, løvstikkecreme, chipotle mayo, friske sennepskorn og friterede hvidløgsflager.
I opslaget fra Memu Bistro herunder kan du læse hele ingredienslisten.
TV2 ØSTJYLLAND mødte flere gæster til Food Festival, der aldrig havde smagt bedre hotdogs end dem, der deltog i konkurrencen.
- Jeg er slet ikke vandt til at få så fine nogle hotdogs. Jeg er selv i faget og kommer her hvert år, og det her er en af de bedste, jeg har smagt, sagde Morten Baagøe fra Aarhus.
Blandt deltagerne i konkurrencen var populære, anerkendte, kendte og ukendte kokke, pølsemænd og slagtere, der alle gav deres bud på en fortolkning af den klassiske hotdog.
I videoen herunder kan du se nogle af de forskellige hotdogs, der blev lavet ved konkurrencen søndag.
Restaurant Hærværk vandt prisen som den mest innovative hotdog. De lavede en hotdog uden kød.
Dyvig Badehotel blev årets Hotdog Konge, som gives til den deltager, der sælger flest hotdogs til publikum.
Dommerpanelet bestod både af Michelinkokke og madanmeldere. Se listen over deltagere og dommere nederst i artiklen.
Gæsterne ved Food Festival kunne købe hotdogs af deltagerne som en del af konkurrencen. Der blev i alt købt hotdogs for 178.850 kr., og de penge går i år til velgørenhedsorganisationen Dyreværnet.
Deltagere ved Hotdog DM 2019:
- Gemyse – Mette Dahlgaard Jensen
- Bistro panpan (Københavns Zoo) - Casper Sobczyk
- Restaurant Textur – Dennis Juhl
- The Balcony – Peter Hansen og Anders Jensen
- Sinatur Hotel og Konference - Mikael Madsen
- Les Trois - Nicolai Bech og Rolf Nordentoft
- Alchemist - Rasmus Munk
- Kähler Villa Dining
- Tree Top - Nicolaj Christiansen
- Hærværk – Rune Lund
- Dyvig Badehotel - John Bech Amtrup
- MeMu - Michael Munk
- Restaurant Möndan - Mads Dalsborg
Kilde: Food Festival
Dommerpanelet:
- Ole Troelsø – Gastronomisk redaktør for Børsen og grundlægger af Hotdog DM
- Paul Cunningham - Køkkenchef for den to-stjernede michelin restaurant Henne Kirkeby Kro
- Brian Flink - Indehaver af pølsemageriet og tidligere vinder af Årets Hotdog Konge
- Henrik Jyrk - Indehaver af Restaurant Ibu og kok på Go' Morgen Danmark
- Nicolai Wammen - Ven af konkurrencen og finansmininster
- Nicolai Ronne - Årets gæstedommer og vinder af vores Facebook konkurrence om en plads ved dommerbordet
- Torsten Schmidt - Tidligere dommer ved Hotdog DM. Har tidligere været indehaver Restaurant Malling og Schmidt og driver nu Restaurant Barr i København
- Per Mandrup - Tidligere Michelin kok og træner for det danske kokke landshold
Kilde: Food Festival