Hov, var det ikke: Næsehorn på køretur i Aarhus
Naturhistorisk Museum i Aarhus skulle i dag transportere en model af et næsehorn til havnen, hvor det skal udstilles
Op til fire meter lang og to meter høj.
Næsehornets forhistoriske slægtning var en ordentlig fætter - og så var den noget mere behåret, end de næsehorn vi kender i dag.
- Bare se det blik den har. Den skulle man ikke komme for tæt på, fortæller Lars Bøgh, som er formidlingsinspektør og biolog ved Naturhistorisk Museum i Aarhus til TV2 ØSTJYLLAND.
Hvis man kørte rundt i Aarhus midtby nær havnen denne tirsdag formiddag, kunne det være, man ville møde den på sin vej. Selvfølgelig i en fabrikeret udgave.
Naturhistorisk Museum er i færd med at lægge sidste hånd på en stor udstilling om Istidens dyr. Deriblandt det uldhårede næsehorn. For at gøre reklame for udstillingen, har museet valgt at udstille en næsehorns-skulptur i DOKK1 på Aarhus Havn, hvor der kommer mange mennesker forbi for at slappe af, låne bøger eller besøge borgerservice.
Inden opholdet i Aarhus har næsehorns-figuren og andre uddøde, forhistoriske dyr stået udstillet i Aalborg Zoo, som Naturhistorisk Museum med hjælp fra Nordea Fonden har samarbejdet med i forbindelse med fremstillingen og finansieringen:
- De er designet til at stå udenfor. De er nogle hårdføre krabater, ligesom de var, dengang de huserede på mammutsteppen på den nordlige halvkugle, siger Lars Bøgh og fortæller, at næsehornet dengang levede under temperaturer, som var 10-15 grader koldere end i dag.
Læs også:
Næsehornet er fremstillet af skum og latex beklædt med yakokse-hår. Den vejer omkring 200 kilo.
Udover uldhårede næsehorn vil man også på udstillingen på museet kunne opleve sabelkatte, kæmpehjorte og ikke mindst mammutter.