Ingen hjælp til kørestolsbrugere

Har klaget til Banedanmark i et halvt år

I et halvt år har kørestolsbrugere ikke kunnet stige af og på toget på Aarhus Hovedbanegård, når de skal med lokaltoget mellem Odder og Grenaa.

På Aarhus Hovedbanegård kan man nemlig ikke længere komme hverken på eller af toget, når man sidder i kørestol. Det skyldes, at toget er blevet flyttet til et nyt spor, hvor afstanden mellem perron og tog er for stor. Flytningen af toget er ifølge Banedanmark sket på grund af nye afgangsprocedurer, som kræver, at lokomotivførerne skal have bedre udsyn.

Jens Ove Mathisen tager toget fra Tranbjerg til Aarhus et par gange om ugen. Han har slidgigt og skal derfor have sin minicrosser med. Men det er ikke længere så nemt. For på Århus Hovedbanegård er afstanden mellem perron og tog på omkring 15 centimeter, og der for kan Jens Ove Mathisen ikke komme ud med sin minicrosser.

- Jeg synes, det er sådan et kæmpemæssigt problem, og der skal så lidt til for at ændre det, siger Jens Ove Mathisen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Indtil videre må Jens Ove Mathiesen fortsætte med at køre et ekstra stop for at kunne komme af toget. Banedanmark vil nu tage kritikken med i sine overvejelser, næste gang de skal udarbejde en ny køreplan.

Se mere i indslaget øverst på siden.

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

corona test podning

Mange danskere skammer sig over at få corona - 19-årig følte sig som 'et monster'

COVID-19 LIVE
Mundbind

Fejl hindrer folk i at se deres coronasvar på sundhed.dk

havbrug

Ny udvikling i sag om millionsvindel: Miljøordfører vil have bedre kontrol med havbrug

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger