Iværksættere vil forhindre madspild
- Vi har det dårligt med at smide mad ud, og der er jo intet, vi kan gøre.
Sådan fortæller Mihn Kieu Thi Dang fra Restaurant Le's i Aarhus. Men nu er løsningen der for hende og andre restauranter, som hver aften er nødt til at smide mad ud.
En gruppe unge iværksættere har nemlig skabt konceptet 'Too good to go' - oversat til dansk for godt til at smide væk.
- Jeg synes, at det er synd, nogen mennesker ingen mad har, imens vi render rundt med en stor cheeseburger og smider halvdelen ud, siger en af initiativtagerne, Stian Olesen.
Billig mad lige før lukketid
Han og blandt andre den jyske medarbejder Jeppe Hüttel tager i øjeblikket kontakt til restauranter for at høre, om de vil være med i konceptet.
- Mange mennesker sulter rundt om i verden, men her i Danmark smider vi mad ud, som om det er ligegyldigt. Det er den ligegyldighed, jeg ikke er særlig vild med, siger Jeppe Hüttel.
Han forsøger i disse dage at få flere restauranter fra Aarhus med. Når et spisested er med, melder de ind, hvis de kort inden lukketid har mad til overs. Og så får brugerne af hjemmesiden besked og kan få et billigt måltid mad.
- Vi håber på at få udsolgt i restauranterne og tømt, og allerede nu efter to uger kan vi mærke, at det vil lykkes, og vi får mange med, forklarer Stian Olesen.
Se hele indslaget om madspild øverst i artiklen.